На фронті загинув журналіст «Юридичної газети» Олексій Борис

На фронті загинув журналіст «Юридичної газети» Олексій Борис

10 Лютого 2023
6142

На фронті загинув журналіст «Юридичної газети» Олексій Борис

6142
Олексій як доброволець долучився до ЗСУ у перший день повномасштабного вторгнення Росії.
На фронті загинув журналіст «Юридичної газети» Олексій Борис
На фронті загинув журналіст «Юридичної газети» Олексій Борис

На фронті загинув воїн 58-ої бригади, журналіст «Юридичної газети» Олексій Борис, повідомляє видання на своєму сайті.

Олексій працював у газеті з весни 2021 року, раніше був співробітником юридичної компанії Arzinger.

25 лютого 2022-го він долучився до ЗСУ як доброволець, був призваний до 58 мотопіхотної бригади. Спочатку служив у розвідувальній роті, потім його перевели до протитанкового артилерійського дивізіону. Був коригувальником, проводив аеророзвідку. Згодом Олексія призначили командиром взводу протитанкової артилерійської батареї.

Журналіст і воїн Олексій Борис

У серпні 2022 року на сайті «Юридичної газети» вийшло інтерв’ю із Олексієм Борисом, в якому він поділився власним досвідом участі у протистоянні російській агресії та розповів, як у травні за день до того, як вирушити на Донбас, реалізував свою мрію — одружився із коханою.   

У некролозі, який опублікувала газета, тимчасова виконувачка ообов’язків головного редактора Олена Осмоловська та інші працівники видання діляться спогадами про загиблого колегу.

«9 лютого загинув наш журналіст Олексій Борис. Йому було 27 років. Ще до повномасштабного вторгнення знав, що одразу піде у військкомат і вже 26 лютого разом із татом вони їхали на навчання, а через місяць були на східному напрямку, на «нулі».

Бахмут, Часів Яр туди весь час я направляла посилки, які збирали для його взводу. Молоді хлопці – розумні та небайдужі – першими стали на захист України. У війні з росією ми втрачаємо найкращих, які рухали нашу країну до змін.

Олексій не терпів лицемірів, не пробачав зради. Він був завжди дуже щирим у своїх поглядах та почуттях, серйозним, відповідальним, завжди вірним своїм принципам. Дружив та любив максимально. Мріяв, будував плани на майбутнє. Писав мені з фронту, що скучає за журналістською роботою. Такий важкий шлях до нашої Перемоги!», — написала Олена Осмоловська.

Редакція «Детектора медіа» висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого журналіста.

Фото: «Юридична газета»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6142
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду