Залужний подякував військовим журналістам у їхній професійний день

Залужний подякував військовим журналістам у їхній професійний день

16 Лютого 2023
1260

Залужний подякував військовим журналістам у їхній професійний день

1260
Головнокомандувач: Ви фіксуєте історію нашої боротьби і прийдешньої Перемоги. Завдяки вам Україна і світ знають імена та обличчя своїх захисників і захисниць.
Залужний подякував військовим журналістам у їхній професійний день
Залужний подякував військовим журналістам у їхній професійний день

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний опублікував звернення з нагоди Дня військового журналіста України, який відзначають 16 лютого. 

Головнокомандувач нагадав, що лише за час широкомасштабної збройної агресії Росії безпосередньо під час здійснення професійної діяльності загинуло 8 українських журналістів, ще 24 загинули як учасники бойових дій у лавах Сил оборони України та внаслідок ворожих обстрілів. 

«Дякую вам, дорогі воєнкори та пресофіцери, за службу і правду! Завдяки вам Україна і весь вільний світ знає імена та обличчя своїх захисників і захисниць. Ви фіксуєте історію нашої боротьби і прийдешньої Перемоги. Ви робите Збройні Сили України справжнім брендом, рівень довіри до якого безпрецедентно високий.  

Зичу якнайшвидшої Перемоги! Сил і стійкості, натхнення і непохитної віри! Вічна пам'ять полеглим… Слава військовим журналістам, пресофіцерам, офіцерам зі зв'язків з громадськістю! Слава Україні!»,  написав Залужний. 

16 лютого 2015 року під час виконання військового обовʼязку в районі Дебальцевого на Донеччині загинув кореспондент Телерадіостудії Міністерства оборони України «Бриз» капітан Дмитро Лабуткін. З 2018-го року у день загибелі Лабуткіна щороку відзначають День військового журналіста України. 

За даними Інституту масової інформації (ІМІ), станом на 24 січня російські військові вбили 43 журналістів в Україні. З них вісім журналістів убито під час виконання професійних обов'язків (троє українських та п’ять іноземних медійників, дві жінки та п'ять чоловіків). 

Фото: Головнокомандувач ЗС України / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1260
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду