На фронті загинув автор блогу «Зникаючий Київ» Сергій Миронов

На фронті загинув автор блогу «Зникаючий Київ» Сергій Миронов

21 Листопада 2022
1830
21 Листопада 2022
10:03

На фронті загинув автор блогу «Зникаючий Київ» Сергій Миронов

1830
Миронов проводив екскурсії столицею, вів блог про старі будівлі та реставрував історичні двері.
На фронті загинув автор блогу «Зникаючий Київ» Сергій Миронов
На фронті загинув автор блогу «Зникаючий Київ» Сергій Миронов

На фронті загинув київський екскурсовод та активіст, автор блогу «Зникаючий Київ» Сергій Миронов. Про це повідомила депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова.

«Сергій вів блог про Київ і гарні закинуті і незакинуті будинки, водив екскурсії. Писав трохи книги. Реставрував старі двері», – написала вона.

Ксенія згадала, що Сергій не міг порозумітися з комунальниками, які заважали йому без дозволу реставрувати двері. Вона запропонувала зробити Сергію посвідчення помічника депутата, але не встигла зробити це до 24 лютого.

«Гинуть люди, які любили Київ усім серцем і своїми справами. […] Тому не затягуйте ніколи ні з чим, що вас просять військові», – додала вона.

Сергій Миронов – автор блогу vanishing_kyiv, реставратор історичних дверей. З початку повномасштабного вторгнення Сергій пішов захищати Київ у складі 241 бригади тероборони.

«Кілька днів тому, захищаючи своїх побратимів, він отримав поранення, від яких помер у шпиталі», – написала засновниця тревел-блогу Veter do it Альона Деньга.

«Він знав ледь не напам’ять коди до під’їздів усіх старих будинків Києва, навіть мав окремі ключі від деяких дворів. Він знав, у якому під’їзді стоїть 100-літня щітка для взуття з кінського волосу, а де за "совєтів" законсервували цілі пожежні сходи, й тепер це наче музейний експонат», – розповіла вона.

Рік тому Суспільне зробило про Сергія Миронова документальну історію.

Фото: Альона Дєньга / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1830
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду