На фронті загинув львівський телережисер, боєць 103-ї бригади Василь Яворський

На фронті загинув львівський телережисер, боєць 103-ї бригади Василь Яворський

24 Жовтня 2022
1655
24 Жовтня 2022
09:38

На фронті загинув львівський телережисер, боєць 103-ї бригади Василь Яворський

1655
На війні з російськими окупантами загинув 44-річний телережисер Василь Яворський, який служив у 103-й бригаді територіальної оборони ЗСУ.
На фронті загинув львівський телережисер, боєць 103-ї бригади Василь Яворський
На фронті загинув львівський телережисер, боєць 103-ї бригади Василь Яворський

Про це повідомила «Новинарня» з посиланням одразу на кілька джерел. 

«Трагічна звістка з фронту – наш колега, режисер Василь Яворський загинув як військовий, боєць за справедливість і Герой!» – йшлося в повідомленні ТРК «Перший західний» у неділю, 23 жовтня.

Трагічну звістку поширив командир 103-ї окремої бригади ТрО ЗСУ Валерій Курко.

«Василь був дуже патріотично налаштованим українцем та багато років працював режисером, співпрацюючи із різними телеканалами, зокрема в останні роки з телеканалом "Еспресо" та ТРК "Перший західний". З 2014 року, коли розпочалася війна з Росією, працював на інформаційному фронті, допомагаючи у створенні документальних фільмів та програм про війну з росіянами. Зокрема, створив із колегами серію програм про російсько-українську війну під назвою "Історія героя", а також документальний фільм "Останній медик терміналу. Ігор Зінич – позивний “Псих”», – розповіли на каналі «Еспресо».

«Він той, хто розповідав про Героїв, а тепер став таким сам. Він назавжди залишиться в наших серцях», – зазначає «Перший західний».

«Він працював на "Еспресо" і був режисером моєї програми "Вечір з Миколою Княжицьким". Про загибель Василя я знаю уже другий день. Але просили не писати. Ще не сказали родичам. І ось з‘явилися у фейсбуці співчуття… Василь часто приходив на ефіри з сином-школярем. Ми виходили в суботу, і Василеві не хотілося губити цінний час спілкування. Він знав, що буде вторгнення, і ще за два тижні до нього пішов у тероборону. Два останні перед повномасштабним вторгненням випуски ми вже без Василя випускали. Я їздив до нього й інших львів’ян на фронт, коли лише їх туди перевели зі Львова. Багато людей нарікало, і справедливо. Василь – навпаки. Вважав бути на війні своїм обов’язком», – розповів у соцмережі власник «Еспресо», нардеп Микола Княжицький.

Раніше Василь Яворський працював режисером та оператором на телеканалі «ЗІК» (у домедведчуківський період).

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого героя.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1655
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду