У бою загинув речник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Юрій Лелявський

У бою загинув речник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Юрій Лелявський

3 Жовтня 2022
3674
3 Жовтня 2022
17:15

У бою загинув речник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Юрій Лелявський

3674
Юрій Лелявський загинув 28 вересня.
У бою загинув речник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Юрій Лелявський
У бою загинув речник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Юрій Лелявський

У бою з російськими окупантами загинув начальник служби зв’язків з громадськістю 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України капітан Юрій Лелявський.

Про це в понеділок, 3 жовтня, повідомила пресслужба Командування  Десантно-штурмових військ ЗСУ.

«Юрій Миколайович Лелявський – професійний журналіст. У цивільному житті він багато років працював у різних виданнях та загальнонаціональних телеканалах. У 2014-2015 роках Юрій висвітлював тривожні події на Сході України, за що був незаконно захоплений в полон проросійськими бойовиками самопроголошеної "республіки". Розуміючи важливість інформаційної війни, Лелявський, будучи офіцером запасу, призвався до лав Збройних сил України. Він обіймав посади керівника пресслужби та служби зв’язків з громадськістю 10-ї гірсько- штурмової бригади та 80-ї окремої десантно-штурмової бригада ДШВ ЗСУ», – йдеться в повідомленні бригади.

Широкомасштабну збройну агресію військ Російської Федерації проти України капітан Лелявський зустрів на Півдні країни, де вела бойові дії його війська частина.  

«Він завжди працював на передньому краї, висвітлюючи ведення бойових дій, одним з перших заходив до звільнених від противника українських населених пунктів. За це його поважали в бригаді, а його матеріали неодноразово були у вітчизняних та іноземних ЗМІ.Командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України, 80-та окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ та всі офіцери органів зв’язків з громадськістю окремого роду військ висловлюють співчуття рідним та близьким загиблого капітана Юрія Лелявського. Ми обіцяємо за нього помститися!», – наголосили військові.

За останніми даними ІМІ, унаслідок російської повномасштабної агресії загинули 39 медійників,  з них вісім – під час виконання журналістських обов'язків. 31 медійник загинув як учасники бойових дій або внаслідок російських обстрілів.

Фото: Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3674
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду