«1+1» проти Geek Journal: чому обоє рябоє

«1+1» проти Geek Journal: чому обоє рябоє

27 Січня 2021
15988
27 Січня 2021
11:00

«1+1» проти Geek Journal: чому обоє рябоє

15988
Спроба заблокувати влогера, який не подобається, автоматично ставить мене і моїх однодумців на бік пана Коваленка. Хоча до змісту його контенту запитань виникає чимало.
«1+1» проти Geek Journal: чому обоє рябоє
«1+1» проти Geek Journal: чому обоє рябоє

«Детектор медіа» стежить за конфліктом між телеканалом «1+1» і блогером Тайлером Андерсоном (ютуб-канал Geek Journal). Крім новин на цю тему, ми публікували колонку журналістки Лєни Чиченіної. Тепер до вашої уваги погляд на ситуацію письменника та сценариста Андрія Кокотюхи.

Історію епічного — з точки зору мешканців соцмереж та користувачів ютуба — двобою між потужною медіагрупою і влогером-одинаком навряд треба детально переповідати тим, хто читає цей текст. Проте короткий зміст усе ж потрібен. Без нього навіть утаємниченим не просто буде зрозуміти сказане далі.

Отже, в Запоріжжі живе молодий та зухвалий Олексій Коваленко. П’ять років тому він разом із своєю дівчиною заснував ютуб-канал «Geek Journal». Аудиторія знає пана Коваленка як Тайлера Андерсона. Його контент базувався на далекому від компліментарного огляді українських фільмів та серіалів. Канал мав більше сотні тисяч підписників, серед них чимало платних. Це, за інформацією з відкритих джерел, ввело Geek Journal до топдесятки україномовних каналів на ютубі. Прошу зафіксувати важливу цифру: 5 років.

Шостий рік існування почався для Geek Journal із проблеми, котра несподівано навіть для безстрашного Тайлера Андерсона завершилася перемогою. Хтось поважний на каналі «1+1» образився за поширені на каналі випуски. Влогер звинуватив «Плюси» у створенні серіалів російською мовою ще й за російськими лекалами. А потім розвинув тему, розповівши про, на власне переконання, моральну деградацію колись найпопулярнішого каналу-українізатора.

Від імені каналу були написані скарги (страйки), котрі поставили Geek Journal на межу закриття назавжди. Соціальні мережі активно вступилися за Тайлера Андерсона. Сам він тут же анонсував новий канал, який протягом доби (!) підтримала чимала аудиторія. Як результат, сторони конфлікту почали про щось домовлятися. Страйки зняли, канал врятували, хоча його творці готуються до нової атаки. Коваленку-Андерсону «Плюси» здуру зробили біографію.

Так, гнаний герой-влогер дуже швидко став гостем Романа Скрипіна на однойменному ютуб-каналі, й цей факт теж важливий. Адже манери подачі інформації на аудиторію в обох ну дуже вже подібні. Обоє не бачать межі між критичною оцінкою та відвертим хамством. Останнє отримало в мережі свою назву — «хайп». Тобто і Роман Скрипін, і Олексій Коваленко робили й роблять собі аудиторії найперше завдяки так званому хайполовству. Хіба що Скрипін має значно більше досвіду в нелегкій боротьбі з ворожим особисто до нього світом.

Але чи все так просто з контентом Geek Journal? Чи справді україномовність означає якість? Чи варто називати якісною аналітикою монологи юнака з мінімальним — з огляду на вік — досвідом кіноглядача. Так, візуально вони виглядають навіть дуже привабливо, особливо для справді молодої аудиторії соцмереж та ютуба. За неї ефірні канали борються, з року в рік боротьбу програють і, підозрюю, наступне десятиліття залишить біля «ящика» мастодонтів передпенсійного віку. Між іншим, до такої аудиторії поки що можна віднести й українців, народжених у 1960–1970-х роках. Наступні покоління для ефірного телебачення в тому вигляді, в якому воно є нині, втрачено, як на мене, остаточно.

Отже, в ролі злобного троля Тайлера Андерсона, оглядача українського кіно й серіалів, Олексій Коваленко постає, нагадаю, вже п’ять років. Саме відтоді українське кіновиробництво почало нарешті пробуджуватися, набувати ознак індустрії. Від осені 2017-го українські прем’єри почали з’являтися щотижня. На початку ж 2020-го наші фільми вже конкурували між собою в прокаті, стартуючи в один день по два, а то й по три.

Майже кожен із них, або переважна більшість, потрапляли в поле зору Тайлера Андерсона. Зухвалий влогер протягом 25 хвилин старанно трощив фільми на шматки. Аби під фінал перетворити кожен на пил і виголосити остаточний, дуже подібний до медичного, діагноз: пацієнт швидше мертвий, аніж живий. Чи взагалі мертвонароджений.

Таким чином, саме українське кіно допомогло творцеві Geek Journal капіталізувати себе та свою діяльність. Парадокс: самого себе українське кіно тим часом капіталізувати не змогло, за поодинокими винятками. Але це не єдиний парадокс ситуації. За п’ять років існування нещадного для кінотворців ютуб-каналу на нього ніхто (!) не поскаржився й не зробив спробу заблокувати. Хоча кожен продюсер легко міг піти шляхом «Плюсів» і звинуватити канал у порушенні авторського права.

Хто не бачив жодного випуску, поясню: свої безжальні, трешеві огляди Тайлер Андерсон ілюстрував здебільшого трейлерами фільмів та іншими відеоматеріалами. Взятими з мережі, до яких доступ відкритий. Якщо є бажання, як ось у «1+1», можна було вжучити й показово покарати хулігана значно раніше.

Чому ж ніхто з виробників кіно і серіалів в Україні тим не заморочився? А дуже просто. Значна їх частина не знала про існування Geek Journal. Ті, хто знав, здебільшого не звертали увагу. Найбільш толерантні навіть раділи: антиреклама теж реклама, ще й безкоштовна. Словом, Geek Journal і ненависне йому українське кіно існували в різних площинах, що цілком нормально.

Я не знаю жодного виробника кіносеріального продукту в Україні, який би враховував на будь-якому етапі думку популярного в певних колах Тайлера Андерсона. Ніколи не чув, аби на його майбутню оцінку хтось робив поправку. Натомість була інша історія: свого часу директорка кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе закликала спільноту кінокритиків не громити українські фільми бодай у перший тиждень прокату. Що означає визнання впливу наших професійних критиків на якусь частину цільової аудиторії.

Із болем у серці визнаю: переважна більшість українських фільмів не збирає через кінотеатральні каси й половини аудиторії, яка підписана на Geek Journal. А знаєте, що це означає? Що півтори сотні тисяч підписників і фанатів Тайлера Андерсона не є глядачами українського кіно й, відповідно, серіалів. Якщо похибка в підрахунках і є, то вона не дуже велика.

Звісно, сам Олексій Коваленко всі обхаяні ним стрічки дивиться. Адже перегляд із метою препарації та подальшого знецінення — його хліб. Натомість глядачі, які навряд у масі своїй розуміють контекст і взагалі бодай поверхово чули щось про особливості національного кіновідродження, виють від захвату: «О, як він їм врізав! Ай молодець, чувак! Мочи їх, мочи, вали нездар! Теж мені, Голлівуд знайшовся!». Припускаю: реакція цільової аудиторії Geek Journal на огляди свого кумира дуже подібна до реакції глядачів, котрі в Давньому Римі ходили на гладіаторські бої. Аби хором змусити добивати пораненого раба.

У сухому залишку маємо не якісну аналітику, а передусім форму, яка подобається інтернет-аудиторії. Олексій Коваленко, поза сумнівом, юнак талановитий. Він харизматичний і сам по собі цікавий на вигляд. В образі Тайлера Андерсона він цілком відповідає назві свого каналу. Адже слово «geek» (гік) означає не лише людину, захоплену сучасними технологіями. Ось кілька його значень: «виконавець карнавалу в ролі дикуна», «ентузіаст або експерт», «людина з інтелектуальними здібностями, які не подобаються іншим». Вочевидь ухил робиться на останній пункт. Проте візуально виглядає як пункт перший.

Влогер Тайлер Андерсон у ролі безбашенного борця з неякісним українським кіно подобається сам собі. Він є річчю в собі, й тому кілька його оглядів поспіль дивитися неможливо. Олексій Коваленко повторюється раз по раз, не шукає нових форм, знайшовши одну-єдину, яка годує. І, що головне, розповідає про вади українського кіно людям, які ніколи цього кіно не бачили й не побачать.

Підозрюю: він та його активні читачі вже образилися на ці висновки й оцінки. Проте біда великої частини влогерів у тому, що вони щиро не вважають себе об’єктами будь-якої критики. А їхні аудиторії об’єднуються для хейтингу (цькування) тих, хто насмілився наїхати на їхнього гуру. Що доводить: кожен такий влогер, створюючи канал, має на меті створити або вже створив якусь подобу секти. Без жодних перебільшень.

Коли так, історія двобою «1+1» і Geek Journal описується приказкою: «Яке їхало, таке й здибало». Не відкрию таємницю, коли скажу: контент «Плюсів», особливо новинний чи сумнозвісні програми Олександра Дубінського давненько обзивали трешевим, хейтерським, маніпулятивним тощо. Тайлер Андерсон робить те саме, й час уже помітити й визнати це. Потужний маніпулятор вирішив покарати маніпулятора меншого. Сталася битва Давида з Голіафом. У якій переміг не сильніший, а той, чия аудиторія зубастіша. Що зовсім не означає правоту «Плюсів»: спроба заблокувати влогера, який не подобається, автоматично ставить мене й моїх однодумців на бік пана Коваленка. Хоча до змісту його контенту, як описано вище, запитань виникає чимало.

Нарешті — важливий момент, на який указала Олена Чиченіна: «Автори "Geek Journal" концентруються лише на критиці "1+1". Що, безумовно, яскраво демонструє упередженість. Таких самих розгромних роликів можна позаписувати і про інші канали». Попередні роки Тайлер Андерсон, скажімо так, із юнацьким запальним максималізмом імітував кінокритику. При тому, що українське кіно справді є за що шпетити. Чим наші кінокритики активно займаються. І погоджуватися я готовий саме з ними.

Відтак зараз Geek Journal виробив «скандальні» ролики, якими зайшов на територію критиків телевізійних. Ще й наговорив банальних, очевидних для дослідників медіа та втаємничених досвідчених дорослих глядачів речей та істин. Нічого нового про українське телебачення. Нічого такого, з чим би активні українці не погодилися. Нічого такого, чого б вони не знали. І абсолютно незрозуміле частині своєї аудиторії, до якої належать ровесники Олексія Коваленка. Порівняти золоті часи телебачення і його сумне сьогодення вони не можуть. Для того треба знати контекст і, що важливо, причини такого стану справ.

Та, власне, хейтячи українське кіно, теж треба знати всі можливі й неможливі контексти. Індустрія у процесі зростання. Має всі відповідні хвороби зростання. Проте навряд автори Geek Journal можуть стати для індустрії лікарями. Могильниками, до речі, теж.

Фото: Geek Journal

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15988
Коментарі
28
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
конст
1174 дн. тому
лол, я як і багато інших, дізнався про існування пана Кокотюхи і його 77 книжок після його срача з Ананьєвим. І, схоже, Андрій помітив - хайп працює, то буду пробивати дно далі)))
Невідомий герой
1175 дн. тому
Заздрість Кукотюхо це погана ознака. Спочатку Ананьєв, згодом Скрипін і Шкробинець (не Коваленко, перевіряйте свої джерела). Далі хто? Ну мало людей знали, що ти дибіл. А тепер буде знати ще більше. Кокотюхо ти робиш собі антирекламу. Краще написати за своє життя один шедевр, ніж понад 70 низькосортних лайнових книжок.
Педро Верхолаз-Спайдерман
1175 дн. тому
"...саме українське кіно допомогло творцеві Geek Journal капіталізувати себе та свою діяльність" -- оця сентенція автора, я відчуваю, навіть не знаючи глибоко контенту та не занурюючись особливо в дискурс, і стала рушійною силою для написання цього пасквілю. Андрійко, припини рахувати чужі гроші, ну хіба тобі не до дупи, скільки заробляє на своєму "жосткому хайпі" цей нікому невідомий Гік Джорнал? Зате радій життю і радій, що Кокотюху знають в широких колах, незалежно від його капіталізації:)) На пінту пива вистачає - та й годі:))) А то розвів тут моралізаторство про молодих невігласів, скажи просто -- давить та душить ота отруйна латиноамеиканська жаба квакша! Нехай тебе втішить думка, що якщо блогер нікому не відомий (із твоїх знакомих в кіноколах), то в нього взагалі не може бути ніякої "капіталізації", якщо він не рекламує в кадрі шкарпетки чи пігулки для схуднення. Будьмо!
Бабця в капцях біля ящика
1175 дн. тому
Ото понабігло всіляких молодих чупакабр, що хейтити нашого Андрюшку! Геть руки від Кокотюхи! Він ночей не спить, не доїдає, не допиває, пише та пише ті сценарії, днює й ночує на знімальних майданчиках, одних книжок штук 200 встиг написати, ще й знаходить час, щоб штрикнути припизжену Оксану Забужку, да такій працеспроможності можна тільки позаздрити. А тут понабігали тролі плюсівські, скільки за пост - 11.80, як у Рашці, чи більше? :)))
Andrii
1177 дн. тому
Детектор Медіа став прес-службою плюсів? Чи просто замовили статтю?
Віктор
1177 дн. тому
Кокотюху можна охарактеризувати цитатою з Ocean's Thirteen: "You're analog players in a digital world. You're done." Кокотюха ти аналоговий гравець у цифровому світі. Твій час вийшов. Змирися з цим. От і вся тут правда
Тетяна
1177 дн. тому
Як пан Кокотюха може говорити за більш ніж 100 тис. людей, стверджуючи, що вони не дивилися тих укр. фільмів, а лише огляди Тайлера? Така критика прирівнюється до нуля, бо немає жодних фактів-доказів - лише суб’єктивізм. Вирішувати за сотні тисяч людей - оце нахабство, як на мене.
Лілія
1177 дн. тому
Фільм Сатьяджита Рая "Подорожній" - це з класики, подивіться. Я (випускниця, режисерка відеопоезії), мої знайомі - Денис (актор театру і кіно, і режисер театру), Оля (режисерка ТБ і кіно, викладачка), Настя (акторка театру і кіно) дотичні до кіно. А представляти Ірму Вітовську, Ярослава Федорчука, Сергія Притулу тим, хто дивиться кіно, не треба. І, ми знаємо про існування цього ютуб-каналу, і дивимося його. Перше. Друге. Я читала професійну критику в стилі (о, знайдися, людино): "Ґрудь можна запомніть, но нє ліцо актріси" (а, це була студентська робота, а не людини, яка отримала гроші від Держкіно), "Можна била пісать в тітрах: Твьорк танцуєт сам сєбя." (ні, я реально не бачила у "Проєкті X" такого персонажа, тому, хай мені вибачить Капітан Україна, якщо це читає). А, завдяки Тайлеру я подивилася "Перші ластівки. Zалежні" і дізналася, що "Король Данило" не краще "Живої", про що і натякав трейлер, а також, що ютубери можуть бути саундпродюсерами. Третє. Звук і відео стали кращими, монтаж динамічнішим, камера інакша, і це видно ще до "Рекламобісся", тобто ріст є, а формат змінювати далеко не завжди треба (скажіть про необхідність зміни формату Тарантіно, Кустуріці, наприклад, чи всім японським аніме-ілюстраторам). Хоча звук у нашої відеопоезії був десь як у Тайлера тоді+зараз, але в кінотеатрі звук дав ефект оприсутнення Грицька Чубая. Мені, її режисерці, хотілося втекти з кінозали, бо мурахи аж пішли. Четверте. Я - не раб, тому сприймаю критику у бік своїх робіт. Мене, як фільммейкерку, критикували і викладачі, і одногрупники. Добре, коли хтось вказує на помилки. Я вже, Слава Богу, 28 (якщо від внутрішньоутробного розвитку - 29) років як не лошиця, тому бачу вже по трейлеру, яким буде фільм, не те, що по нарізці кадрів у довільному порядку. П'яте. Ну, з матюків все хамство від Скрипіна і Тайлера починається і на них і закінчується, а так це філософська розмова, у якій Тайлер каже, що "українське - значить якісне" - це хибне твердження. Шосте. На каналі "Geek Journal" присутніми є також: огляди на зарубіжні кіно та серіали, новини і наших, і зарубіжних - кіно та серіалів, побіжна аналітика світових тенденцій та історії у кіносеріальній сфері, а також: "Дзвонить нам Спілберг...", репортажі, і, щось ще трішки про комікси та ігри. Тайлер Андерсон аргументовано критикував фільм "Мулан", також - аргументовано хвалячи попередній мультфільм "Мулан", і майже похвалив нашу кіноіндустрію сказавши: "Та ми би за такі гроші зняли би 40 "Сторожових Застав".". Іноді, з вологими від щастя очима, хвалить наш продукт, якщо є за що. Сьоме. Не треба цитувати, надіюсь, неуважності однієї людини - Олени Чиченіної, і на цю неуважність посилатися. Я про: "Автори "Geek Journal" концентруються лише на критиці "1+1". Що, безумовно, яскраво демонструє упередженість. Таких самих розгромних роликів можна позаписувати і про інші канали.". Чого такі нетерплячі? Все поступово. Ось, у прикріпленому коменті від "Geek Journal" є питання: "Чи продовжувати цю рубрику на каналі?" Йдеться про рубрику історії того чи іншого телеканалу. Треба читати ще й прикріплені коменти каналу, і хоч трішки коменти аудиторії. Аудиторія - це не підлітки, бо підлітки не можуть пам'ятати: "Чіпси, чікси, лавандос". І, ймовірно, люди цікавляться українською культурою, а, отже, літературою - також... Подумайте, чи після обзивання їх "сектантами" дуже схочуть вони читати когось конкретного - книги. Перед карантином я задумувалася, щоби нарешті почитати щось від Андрія Кокотюхи, але побачивши непроаргументовану критику на головного "персонажа" Тайлера, починаю думати, що може там (в романах Кокотюхи) всі головні персонажі є без мотивів, і, "сектанти" є і серед читачів книг?.. Але, якщо вже всі телеканали раптом кинуть свої страйки на цей ютуб-канал, то половина українців викине телевізор, а підписників на "Geek Journal" та запасний канал мінімум у двічі збільшиться за пів тижня, як на мене. Але, надіюся, що інший ютуб-офіс (а не російський, який в нас зараз є) віддасть так само ютуб-каналам великих телеканалів, тобто - всього лиш не проігнорує скарги людей. Тільки шкода буде, хіба-що, мінімальних Тайлера з Юліаною - нервів. П.С. Завдяки цьому випаду в честь "безжальної" "ненависті" до "лише" українського кіна, я дізналася, що Артур Саркісян - сценарист. #SaveGeekJournal, #SaveUkrainianYouTube, #CreateUkrainianOfficeOfYouTube
Кучерява
1177 дн. тому
От ви смієтеся, хто такий Кокотюха. Люди, пан Андрій особисто для мене — просто уособлення конструктивної критики. Всі його зауваження в бік Андерсонів, Маркусів та іншої голоти є викликані аж ніяк не бажанням придушити ненависний контент чи зловити хайп, а винятково благородними міркуваннями. Так їх, пане Андрію, цих вискочок! Мочіть, мочіть, валіть нездар!
Jimmy Raynor
1177 дн. тому
До Індіани Джонса: про відсутність упередженості можна буде говорити коли на каналі Тайлера вийде огляд на шоу інших каналів. Тому чекаю вихід огляду про екстрасенсів та дітей проти зірок.
Indiana Jones
1177 дн. тому
До Джимі Рейнора: Яка там упередженність, це об'єктивна реальність. Почекайте на інші канали також буде. На все свій час. Рубрика буде мати продовження, автор каналу це підтвердив. Просто 1+1 дійсно був номер 1, найкращий, а зараз скотився на дно.
Jimmy Raynor
1177 дн. тому
Скажу непопулярну річ, але Кокотюха правий. Мені як людині яка дивиться на цю ситуацію збоку останнім часом було помітно упередженість зі сторони Тайлера до "плюсів" при чому я розділяю ще й позицію Олени Чиченіної про те що подібний контент можна було робити і про інші канали. Скільки трешу на ТРК Україна, Новому, СТБ, але Geek Journal робить відео тільки про плюси і це виглядає як заказуха
Natalia
1177 дн. тому
Ця стаття дуже нагадує мем «я теж хочу шоколадку». Але «шоколадка», а у Вашому,авторе статті, випадку талант, дісталась іншим, а все,що можете Ви - відкушувати свою долю гайпу, в якому Ви звинувачуєте Олексія чи інших конкурентів на цьому поприщі. У хамській форміі Ви подаєте упереджену і неправдиву інформацію, з відтінком ейджизму та ще й, що характерно, судите за зовнішністю. Дарую Вам цей комент, як крупинку того ж гайпу, до якого ви так прагнете, хоч і не гоже заохочувати інфо сміття, штибу цієї статті. Я б спитала чим грошва від Г+Г пахне, але важко повірити, що за таке хтось взагалі може заплатити.
Марина
1178 дн. тому
Наче прочитала радянську статейку, в якій "розвінчують" молодіжну музику, Захід як такий чи ще щось. Прямо можу лінгвістичний аналіз виконати, аби підтвердити подібність. Для кожного глядача Geek Journal очевидно, що кокотюха не ознайомився із жодним оглядом на каналі. Адже тільки наколупавши інфи з власного носа, можна закидати хамство чи то "препарування фільмів..." (обоги!) влогеру, який у кожному відео закликає попри всі огріхи піти в кіно і як мінімум отримати власне враження та підтримати гривнею галузь. Тайлер знаходить за що похвалити абсолютно кожен фільм у своїх оглядах, не приховуючи, що робить це серед іншого з патріотичних відчуттів та з розумінням, що наше кіно ще на шляху становлення. І, попри гучну заяву какатюхи, виробники кіно про цього влогера чудово знають - приміром, Ірмі Вітовській, яка підтримала канал і розповіла, що їх команда з першого дня підписана на нього, явно видніше, аніж автору цієї статейки. Ну а наостанок зазначу, що лише неповноцінна гівняшка може звинувачувати когось у чомусь, апелюючи до віку і тим більше зовнішнього вигляду- це дно з дніщ, і читати таке соромно.
Super
1178 дн. тому
Тільки що подивився це відео від Телебачення Торонто про конфлікт з Ананьєвим. https://www.facebook.com/TVToronto/videos/619285288768698/ Яка ж ти Кокотюха гнида, як ж тебе жаба дусить. Бажаю тобі розуму. Тобі ж, чувак, 50 років, 50-ть трасця, а поводишся як 10-річна школота. Сором.
Петро
1178 дн. тому
Я про існування більшості українських фільмів таки дізнався від Тайлера. На частину з них сходив в кіно. Нищівна в нього критика, що капець???? Тепер ще виявляються що критика зі сторони Тайлера є причиною провалу фільмів) При тому, що про більшість фільмів при відсутності рекламної кампанії можна було дізнатися хіба з оглядів Тайлера)
Ірина
1178 дн. тому
дізналась трішки про цього автора (ніколи про нього не чула до цього) і тепер все ясно... ну що з такого візьмеш ?
Олег Олександрович
1178 дн. тому
Я вкотре переконуюся, що ви, пане Кокотюха, не заслуговуєте уваги, як і ваши тривіальні книги разом із сценаріями до фільмів, які на превеликий жаль глибоко на дні. І в цьому дописі, ви ще пишете про якесь хамство Тайлера!!!? Людям було достатньо ваших висловлень до Ананьєва, щоб зрозуміти наскільки гнилою та некультурною людиною ви є, а тут ви ще раз підтвердили своє звання "Нечемного кудкудакуючого півника".
Ірина
1178 дн. тому
нічого собі...оце так можна не дивлячись жодного відео і не розібравшись в темі писати статті!? чи то чувак справді такий не долугий і не розумний м'яко кажучи? понаписував всякої фігні,понабріхував... було би соромно вже.це ж можна легко перевірити подивившись відео geek journal.
Олександр
1178 дн. тому
Все що написано у цій статті - брудна маніпулятивна брехня! І автор це знає, тому попереджає, що йому про це скажуть читачі.
Олена
1178 дн. тому
Пан Кокотюха очевидно неуважно дивився канал Geek journal, бо там огляди не лише на українське кіно, а й на голівудське. Крім того, багато позитивного в бік нашого кіна, напр. на "Мої думки тихі" чи "Черкаси", або ж "Кіборги", і це ще не весь перелік. Тому статтю вважаю заангажованою, шкода таке читати на Детектор медіа.
Ольга
1178 дн. тому
Автор матеріалу хоче отримати свою частку хайпу? Гидко читати!
Tamila
1178 дн. тому
Тайлер Андерсон репрезентує спільноту україномовного ютубу, яка не настільки числьна, як російськомовна, а проте гідна існування. І його погляди на українськомовне кіно загалом не настільки важливі, як існування самого його каналу. Якщо альтернативою його каналу є лише примітивні російськомовні серіали, спрямовані на стирання меж ідентитету глядачя, то підтримати його - це розумне рішення розумного українця.
Ira
1178 дн. тому
Дорогий пане Кокотюхо! Авдиторія УКРАЇНОМОВНОГО ютуб каналу Geek Journal об’єдналася не заради "хейтингу (цькування) тих, хто насмілився наїхати на їхнього гуру" , а задля відстоювання УКРАЇНОМОВНОГО ютубу, щоб це стало прецедентом для інших гігантів медіа, які вважатимуть за право утискати дрібних творців УКРАЇНОМОВНОГО контенту. Зроумійте нарешті, що справа не в тому, що САМЕ говорить про українське кіно Тайлер (його погляди суб'єктивні, і не всі предаставники його авдиторії їх поділяють), а що він робить це УКРАЇНСЬКОЮ. А міг би російською. Йдеться глобально про захист УКРАЇНОМОВНОГО контенту на YouTube. А не про чиїсь суб'єктивні погляди на українське кіно. Глядачі, які, на вашу думку, "навряд у масі своїй розуміють контекст", насправді мислячі та свідомі українці, які лише прагнуть захистити своє (нехай і суб'єктивне, але УКРАЇНОМОВНЕ і якісне) від могутньої руки гіганта, який натомість лише здатний годувати того ж глядача неякісним проросійським контентом. Тому, якщо є вибір між УКРАЇНОМОВНИМ ютубом та російськомовними серіалами з розимитим поняттям держави і відсутнім поняттям мови, то глядач обере перше. І Зрештою, певна, що ніхто із них не ставить на меті "добивати пораненого раба", а підтримує все українське (і ютуб, кіно також), а особливо тоді, коли над ним наростає загроза знищення. Дякую.
мирослав
1178 дн. тому
про Тайлера Андерсона чув ще кілька років тому. А от про Кокотюху почув нині вперше :)
Johny
1178 дн. тому
Кокотюха знову накакотюхав
Пан Зі Львова
1178 дн. тому
О Андрійцьо розпустив свого язика, який вже давно замазаний у лайні. Те що він говорив свого часу про Форум Видавців у Львові, це взагалі повний треш. Андрійцьо який говорить про хайп, ним же і займається.
Vitalii
1178 дн. тому
Не можу сприймати слова Андрія Кокотюхи серйозно після скандалу з Валерієм Ананьєвим. В тексті пан Андрій висловлює свою думку яка є далека від реальності, наведу простий приклад. Після кожного огляду на укр фільм від Тайлера, він закликав глядачів піти в кінотеатр і підтримати фільм. Але Пан Кокотюха про це змовчав у своєму тексті. Тож роблячи висновок можу сказати що це скоріше претензії до Тайлера а не розбір ситуації.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду