Михайло Ткач переходить в «Українську правду». Він очолить відділ розслідувань

Михайло Ткач переходить в «Українську правду». Він очолить відділ розслідувань

26 Серпня 2021
7942

Михайло Ткач переходить в «Українську правду». Він очолить відділ розслідувань

7942
Останні шість років Михайло Ткач працював у програмі «Схеми», спільному проекті «Радіо Свобода» та телеканалу «UA:Перший».
Михайло Ткач переходить в «Українську правду». Він очолить відділ розслідувань
Михайло Ткач переходить в «Українську правду». Він очолить відділ розслідувань

В «Українській правді» з’явиться відділ журналістських розслідувань, який очолить журналіст-розслідувач Михайло Ткач.

У пресрелізі УП зазначається, що Ткач очолить відділ з п'яти журналістів, його команда ще формується. 

«Він відомий своїми розслідуваннями про таємні зустрічі та закулісні домовленості найвпливовіших осіб в Україні. У матеріалах Михайла неодноразово фігурували президенти України, їхнє найближче оточення та олігархи», – говориться у пресрелізі.

Головна редакторка УП Севгіль Мусаєва зазначила, що «журналістські розслідування – це частина ДНК "Української правди"».

«Тексти УП призводили до гучних відставок та порушення резонансних справ. І ми щасливі, що у команді УП цей напрямок тепер очолить один із найталановитіших журналістів-розслідувачів України Михайло Ткач», – сказала Мусаєва. 

Ткач подякував колишнім колегам з Радіо Свобода за «нашу спільну роботу і за все, чого ми досягли разом».

«Я маю за честь долучитися до команди такого визначного українського ЗМІ, як "Українська правда". Сподіваюся, що зроблю гідний внесок у розвиток видання. Я дуже вдячний моїм колишнім колегам з Радіо Свобода за нашу спільну роботу і за все, чого ми досягли разом», – сказав Ткач.

«Схеми: корупція в деталях» — щотижнева телевізійна програма, спільний проєкт Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший», відома низкою резонансних розслідувань про корупцію. У 2020 році проєкту було присуджено міжнародну премію «Вільна преса Східної Європи 2020».

«Українська правда» – суспільно-політичне інтернет-ЗМІ, засноване Георгієм Гонгадзе та Оленою Притулою у 2000 році. Після смерті Гонгадзе редакцію до 2014 року очолювала Олена Притула, з 2014 року головною редакторкою видання є Севгіль Мусаєва.

26 травня 2021 року новим власником «Української правди» став генеральний директор інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала.

Dragon Capital вже належать журнал НВ, сайт і «Радіо НВ», а також спеціалізовані видання «Мінфін» та Finance.ua.

Фото: Mykhailo Tkach/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7942
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду