detector.media
30.12.2021 11:46
Михайло Ткач та Станіслав Асєєв стали переможцями рейтингу «Натхнення-2021» від Liga.net
Михайло Ткач та Станіслав Асєєв стали переможцями рейтингу «Натхнення-2021» від Liga.net
Також видання відзначило блогера Тайлера Андерсона, активіста Сергія Стерненка, солістку Go_A Катерину Павленко та інших українців віком до 35 років.

Керівник відділу журналістських розслідувань «Української правди» Михайло Ткач та письменник, журналіст і колишнній політв'язень Станіслав Асєєв стали переможцями рейтингу «Натхнення-2021» від Liga.net.

Як пояснюють укладачі рейтингу, завдяки роботі Михайла Ткача, який переміг у номінації «Журналіст року», суспільство дізналось, що заступник голови Офісу президента Олег Татаров святкував день народження разом із заступником генпрокурора Олексієм Симоненком, який у грудні 2020-го передав справу Татарова від НАБУ до СБУ.

Також Ткач змусив Зеленського помітно нервувати на пресконференції та пояснювати, чому президент літав на держдачу в Гуті на гвинтокрилах ДСНС.

Читайте також:

Станіслав Асєєв переміг у номінації «Письменник року». У 2021-му він отримав Шевченківську премію за книгу «В ізоляції» – збірку есеїв та репортажів про окупований Донбас (вперше видана у 2018 році).

Блогером року став Олексій Коваленко, який під псевдонімом Тайлер Андерсон створив та веде ютуб-канал Geek Journal про кіно та телебачення.

У 2021 року у нього був конфлікт із 1+1 media. На каналі Geek Journal  вийшов ролик із критикою «1+1» за низьку якість контенту. У відповідь «1+1» відправив YouTube три страйки на Geek Journal та поставив його під загрозу повного блокування. Але після скандалу у соцмережах під хештегом #SaveGeekJournal – відкликав страйки.

Зараз у каналу Тайлера Андерсона понад 100 000 підписників та майже 14,5 млн переглядів.

Музикантом року стала солістка гурту Go_A Катерина Павленко. Гурт представляв Україну на «Євробаченні-2021» та посів п'яте місце, а за підсумками глядацького голосування – друге.

Україномовна пісня «Шум» підкорила музичні платформи Spotify та ITunes, а також зібрала десятки мільйонів переглядів у YouTube, змусивши весь світ говорити про Україну. Також «Шум» став першою піснею українською мовою у світовому чарті Billboard.

Активістом року назвали відеоблогера Сергія Стерненка. У лютому 2021-го його засудили до семи років в'язниці за нібито викрадення у 2015 році ексдепутата проросійської партії Родина Щербича та крадіжку у нього 300 грн. А вже у травні - замінили тюрму на рік випробувального терміну.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY