Журналістка перської служби ВВС розплакалась в прямому ефірі, говорячи про Афганістан (ВІДЕО)

Журналістка перської служби ВВС розплакалась в прямому ефірі, говорячи про Афганістан (ВІДЕО)

22 Серпня 2021
4037

Журналістка перської служби ВВС розплакалась в прямому ефірі, говорячи про Афганістан (ВІДЕО)

4037
Вона сама родом з Афганістану.
Журналістка перської служби ВВС розплакалась в прямому ефірі, говорячи про Афганістан (ВІДЕО)
Журналістка перської служби ВВС розплакалась в прямому ефірі, говорячи про Афганістан (ВІДЕО)

22 серпня в інстаграм-акаунті afghanistan.voice з’явилось відео, на якому журналістка перської служби ВВС Наджі Голамі (ناجيه غلامي) розплакалась в прямому ефірі в розмові з гостем про ситуацію в Афганістані.

«Вона народилася 31 грудня 1981 року в Афганістані і переїхала в Мешхед (Іран - ДМ) зі своїми батьками, коли їй було три роки», – вказано в дописі.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Afghanistan ????????????افغانستان (@afghanistan.voice)

Також про це написала у своєму інстаграмі політична коментаторка афганського походження Шабнам Насімі.

«Наджі Голамі не змогла стриматись і розплакалась, читаючи новини про Афганістан сьогодні під час ефіру на перській службі ВВС. Ми розділяємо твій біль, дорога Наджі. Те, що сталося з нашою батьківщиною, зламало всіх нас. Люди Афганістану не заслужили цього», – написала вона у сторіс. 

Нагадаємо, що фотожурналістка й активістка за права жінок та дітей Роя Хейдарі покинула Афганістан. Це вже не вперше вона покидає свою батьківщину. 

«Талібан» захопив владу в Афганістані. Президент країни 15 серпня покинув Афганістан та погодився передати владу талібам. 

Речник руху Сухаіл Шахін пообіцяв, що бойовики поважатимуть права жінок та свободу слова в захопленому Афганістані, а також не вдаватимуться до кампаній помсти та репресій.

15 серпня 2021 року «Талібан», який більшістю країн визнаний терористичним рухом, без бою зайняв Кабул. Відтепер, таліби контролюють майже весь Афганістан, окрім північної провінції Панджшер. Напередодні «Талібан» захопив інші найбільші міста країни, в тому числі, Кандагар і Герат. Президент Афганістану Ашраф Гані втік з країни до Таджикистану.

Бойовики «Талібану» заявили, що «війна в Афганістані закінчена» і вже анонсували проголошення найближчим часом «Ісламського емірату Афганістан».

США та інші західні країни екстренно евакуювали свої дипломатичні представництва з Кабулу. Масово тікають зі столиці і містяни. 

Стрімкий наступ «Талібану» став можливим, зокрема, і через виведення американського контингенту з країни за наказом президента США Джо Байдена. У липні Байден заявив, що «Талібан» не зможе захопити весь Афганістан, адже «США залишають після себе добре озброєну і вишколену афганську армію». Війська США перебували в Афганістані з 2001 року.

Посилення в Афганістані  «Талібану» спричинило хвилю вбивств журналістів, громадських активістів та посадовців. Від початку 2021 року в Афганістані вбили, поранили або викрали щонайменше 30 журналістів.

6 серпня у Кабулі «Талібан» вбив главу інформаційного центру уряду Афганістану Давакхана Мінапала.

8 серпня у Кабулі вбили керівника місцевої радіостанції Paktia Ghag та співробітника правозахисної групи NAI Тоофана Омара.

Представники афганських ЗМІ звернулись до президента Байдена та лідерів Конгресу із закликом надати спеціальні імміграційні візи афганським журналістам.

Також речник руху «Талібан» Сухаіл Шахін пообіцяв, що бойовики поважатимуть права жінок та свободу слова в захопленому Афганістані, а також не вдаватимуться до кампаній помсти та репресій.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4037
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду