Бойовики «Талібану» вбили родича розшукуваного журналіста Deutsche Welle в Афганістані

Бойовики «Талібану» вбили родича розшукуваного журналіста Deutsche Welle в Афганістані

20 Серпня 2021
3219

Бойовики «Талібану» вбили родича розшукуваного журналіста Deutsche Welle в Афганістані

3219
Видання разом з іншими ЗМІ закликала уряд ФРН видати в екстреному порядку візи місцевим журналістам і їх сім'ям, які працювали для німецьких видань, щоб покинути країну, захоплену «Талібаном».
Бойовики «Талібану» вбили родича розшукуваного журналіста Deutsche Welle в Афганістані
Бойовики «Талібану» вбили родича розшукуваного журналіста Deutsche Welle в Афганістані

Бойовики терористичної організації «Талібан», яка захопила владу в країні, на заході Афганістану вбили одного і тяжко поранили іншого близького родича журналіста видання Deutsche Welle.

Про це в четвер, 19 серпня, повідомило керівництво медіакомпанії. 

Вони пишуть, що «Талібан» шукав журналіста, який наразі перебуває в Німеччині. Як повідомила компанія, інші його родичі змогли врятуватися в останній момент і зараз змушені ховатися від переслідувачів.

Генеральний директор DW Петер Лімбург засудив цей злочин і закликав уряд Німеччини до рішучих дій. 

«Вбивство родича одного з наших співробітників "Талібаном" показує, наскільки небезпечно журналістам і їх сім'ям перебувати в Афганістані в цей час», – сказав він. 

Видання пише, що «Талібан» цілеспрямовано шукає журналістів, які писали проти них. За даними DW, в Кабулі і провінціях бойовики приходили з обшуками в будинку родичів як мінімум трьох співробітників медіакомпанії.

Нагадаємо, що бойовики «Талібану» з початку тижня обшукали будинки щонайменше чотирьох журналістів та представників інформагентств. Зокрема, з обшуками прийшли до будинків щонайменше трьох співробітників німецького суспільного мовника Deutsche Welle. 

Дннями таліби провели свою першу офіційну після захоплення влади в Афганістані пресконференцію в Кабулі, на якій речник Забіхула Муджахід заявив, що приватні ЗМІ «можуть продовжувати залишатися вільними та незалежними». Він додав, що «ісламські цінності слід враховувати» у роботі ЗМІ, а журналістам слід утримуватися від роботи «проти національних цінностей».

6 серпня у Кабулі «Талібан» вбив главу інформаційного центру уряду Афганістану Давакхана Мінапала.

8 серпня у Кабулі вбили керівника місцевої радіостанції Paktia Ghag та співробітника правозахисної групи NAI Тоофана Омара.

Керівництво провідних американських ЗМІ звернулось до президента США Джо Байдена з проханням забрати з Афганістану їхніх журналістів

Фото: Бойовики «Талібану» в Кабулі / DW

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3219
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду