Ведуча ВВС померла від ускладнень після першої дози AstraZeneca – The Guardian

Ведуча ВВС померла від ускладнень після першої дози AstraZeneca – The Guardian

26 Серпня 2021
7911

Ведуча ВВС померла від ускладнень після першої дози AstraZeneca – The Guardian

7911
Шоу померла ще у травні 2021 року від крововиливу в мозок, викликаного згустком крові. Це сталось через 3 тижні після першої дози вакцини проти СOVID-19 AstraZeneca. Слідство тільки зараз виснувало, що це сталось в результаті вакцинації.
Ведуча ВВС померла від ускладнень після першої дози AstraZeneca – The Guardian
Ведуча ВВС померла від ускладнень після першої дози AstraZeneca – The Guardian

Ліза Шоу працювала ведучою на BBC Radio Newcastle. Вона померла в міському Королівському лазареті Вікторії в травні 2021 року, трохи більше як через 3 тижні після першої дози вакцини AstraZeneca. Про це пише The Guardian.

Слідство з’ясувало, що 44-річну Шоу госпіталізували після того, як лікарі, які аналізували її скарги на головний біль, виявили у неї крововилив у мозок.

Цього ж висновку дійшла Карен Ділкс, старша коронерка (коронер – посадова особа, що спеціально розслідує смерті, які мають незвичайні обставини - ДМ) Ньюкасла.

«Ліза померла від ускладнень після вакцини проти коронавірусу AstraZeneca», – сказала вона.

Через кілька днів після першого уколу Шоу почала скаржитись на головні болі. Врешті-решт вона відвідала лікаря, який і виявив згусток крові. Її перевели до Королівського лазарету Вікторії, де вона пройшла ряд процедур, включаючи вирізання частини черепа, щоб послабити тиск на мозок. Попри всі зусилля лікарів, вона померла 21 травня.

Патологоанатом Туомо Полвікоскі сказав, що ведуча ВВС була здоровою перед вакцинацією. Також він заявив, що найімовірніша причина смертельного згортання в її мозку – вакцинація.

Шоу померла через кілька тижнів після того, як британська консультативна група з вакцин обмежила застосування вакцини AstraZeneca для людей старше 40 років. Це сталось після рідкісних повідомлень про те, що у реципієнтів розвиваються незвичайні згустки крові з низьким вмістом тромбоцитів.

Нагадаємо, що КЖЕ винесла дружнє попередження «BBC News Україна» через матеріал про весільне шахрайство. У матеріалі йдеться про громадянина Великобританії, який приїхав в Україну, щоб одружитися з українкою Іриною, але зіштовхнувся із шахрайством.

10 серпня у Лондоні противники вакцин намагались штурмом взяти будівлю, в якій, як вони вважали, перебувають журналісти новинної служби BBC. Але вони помилились приміщенням.

Фото: Ліза Шоу / ВВС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7911
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду