Постраждала журналістка Прямого каналу звернеться до ДБР через дії охорони Зеленського (ФОТО, ВІДЕО)

Постраждала журналістка Прямого каналу звернеться до ДБР через дії охорони Зеленського (ФОТО, ВІДЕО)

27 Листопада 2021
5349
27 Листопада 2021
13:07

Постраждала журналістка Прямого каналу звернеться до ДБР через дії охорони Зеленського (ФОТО, ВІДЕО)

5349
Після пресконференції Зеленського внаслідок дій президентської охорони постраждала журналістка Ганна Дзьоба: її відтіснили на капот, після чого вона впала на землю та отримала травми.
Постраждала журналістка Прямого каналу звернеться до ДБР через дії охорони Зеленського (ФОТО, ВІДЕО)
Постраждала журналістка Прямого каналу звернеться до ДБР через дії охорони Зеленського (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка Прямого каналу Ганна Дзьоба розповіла «Детектору медіа», що після кількагодинного пресмарафону «30 запитань Президенту України» у Києві вона з колегами стояла на задньому подвір’ї коворкінгу Creative State of Arsenal. Вони хотіли зняти Зеленського та поставити йому кілька питань.

За декілька хвилин до його виходу представники Управління державної охорони України (УДО) зробили кордон для Зеленського. Дзьоба у той час стояла за кілька кроків від охорони. Побачивши штовханину, яка почалась з охоронцями, вона покликала оператора, щоб той це зняв. Потім зробила кілька кроків убік. 

В цю мить її за руку схопив один з охоронців і почав тягти за собою. В результаті вона опинилася на багажнику автівки Зеленського. Охоронці ж, за словами журналістки, її звідти і скинули. Вона приземлилася на лікоть і потрапила під ноги людей. 

«Перша думка: хоч би не затоптали. Колеги мене витягнули звідти. Зрозуміла, що дуже болить рука, на яку приземлилась. Зняла куртку, жакет, мені сказали, що в мене кров. Обробили рану, і в цей момент до мене підійшов голова УДО, який був там (я так розумію, він був головний серед присутніх). Викликав швидку. В ній мене оглянули і сказали, що треба їхати робити рентген. Я попросила, щоб зачекали. Біля карети швидкої стояли декілька співробітників УДО та ще два журналісти. УДОвці попросили тримати їх в курсі, що зі мною, дали номер головного і мені перекинули відео інциденту», – розповіла вона. 

Ганна Дзьоба додала, що в неї виявили забій ліктьового суглоба та набряк пальців правої руки. Ще в неї синець на руці та розірвана шкіра на лікті. Дзьоба має намір сьогодні писати заяву у ДБР через дії охорони та знову відвідати лікаря.

У пресслужбі УДО заявили, що після пресмарафону Зеленського відбувся «інцидент» між пресою, мітингувальниками й мітингувальницями та військовослужбовцями УДО.

«Сьогодні під час від’їзду Президента України з території Creative State of Arsenal мав місце "інцидент" між окремими журналістами, які не потрапили на пресмарафон, мітингувальниками та військовослужбовцями УДО України, які забезпечували безпеку Президента. Дії представників ЗМІ мали відверті ознаки провокативного характеру зі штовханиною, недотриманням законних вимог військовослужбовців, ненормативною лексикою та особистими образами», – йдеться в заяві УДО.

Там вважають, що діяли відповідно до своїх прав та обов'язків, а в інформації про застосування сили бачать «ознаки спланованої інформаційної провокації». 

Пресмарафон «30 запитань Президенту України» присвячений екватору каденції Зеленського. Про головні заяви президента Зеленського читайте у матеріалі «Детектора медіа».

Нагадаємо, що на посаді президента Зеленський дав три великі пресконференції. У жовтні 2019 року у форматі пресмарафону Зеленський відповідав на питання ЗМІ трохи більше 14 годин у гастрономічному просторі Kyiv Food Market.

20 травня 2020 року в парковій зоні біля Маріїнського палацу пройшла пресконференція Зеленського, присвячена річниці перебування на посаді.

20 травня 2021 року Зеленський дав велику пресконференцію до другої річниці президентства. Захід відбувався на державному підприємстві «Антонов» і тривав близько трьох годин.

Фото: фб Ганни Дзьоби

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5349
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Oldlady
877 дн. тому
Треба писати провокаторка з 5 каналу.
харьковчанин
878 дн. тому
той, який хизувався тим, що за нього проголосувало на виборах 73% зараз так ганебно боїться людей!!! То що то за "президент"???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду