Пакистан допоможе афганським журналістам отримати візи, оскільки «Талібан» захопив Кабул

Пакистан допоможе афганським журналістам отримати візи, оскільки «Талібан» захопив Кабул

15 Серпня 2021
1808
15 Серпня 2021
17:07

Пакистан допоможе афганським журналістам отримати візи, оскільки «Талібан» захопив Кабул

1808
«Талібан» фактично захопив владу в країні. ЗМІ пишуть, що президент покинув межі Афганістану, а кабульці намагаються покинути місто, залишаючи машини через дорожні затори в аеропорт.
Пакистан допоможе афганським журналістам отримати візи, оскільки «Талібан» захопив Кабул
Пакистан допоможе афганським журналістам отримати візи, оскільки «Талібан» захопив Кабул

Посольство Пакистану в Кабулі суттєво полегшить оформлення віз афганським журналістам та їхнім сім'ям через невизначеність ситуації у Кабулі.

Сьогодні в столицю Афганістану увійшли таліби. Про це пише The News.

Посол Пакистану в Афганістані Мансур Ахмед Хан написав про це у своєму твіттері.

Хан написав, що посольство Пакистану суттєво полегшує оформлення віз для афганських журналістів та їхніх сімей. Радник з преси сприятиме сім'ям, яким може знадобитися віза.

«Ми спеціально сприяємо отриманню віз афганськими журналістами та їхніми сім’ями у цей період невизначеності. Люди, яким потрібна віза, можуть звернутися до радника преси за адресою WhatsApp 00923222807683, і вони отримають допомогу», – написав він. 

Пакистан також заявив, що буде сприяти запитам іноземних представництв, міжнародних організацій та засобів масової інформації про тимчасове переселення до Пакистану.

Це відбувається на фоні захоплення терористичним рухом «Талібан» Афганістану. Сьогодні бойовики зайшли в столицю Кабул. За інформацією видання Al Arabiya, таліби прагнуть створити «інклюзивний афганський уряд», в якому зможуть взяти участь усі громадяни країни.

Також вони закликають до співпраці офіційну владу країни. ЗМІ пишуть, що чиновники намагаються покинути місто авіасполученням. 

Tolonews пише, що президент Афганістану Ашраф Гані втік з країни, а джерела «Азія-Плюс» уточнюють, що глава держави перебуває в Таджикистані.

Інформацію про втечу Гані з країни підтвердив глава Вищої ради з нацбезпеки Абдулла Абдулла. Також Афганістан покинули кілька міністрів, в тому числі і глава міністерства оборони.

Також вони додали, що жінкам доведеться носити хіджаб, але їм дозволять залишати свої будинки в без чоловічого супроводу. Видання «Медиазона. Центральна Азия» нещодавно опублікувала текст, що може трапитись з жіночими правами в країні, якщо до влади прийдуть таліби

Жителі зафарбовують фото жінок перед входом талібів в Кабул. Фото: соцмережі

Нагадаємо, що в Афганістані триває протистояння між «Талібаном» та офіційним урядом за контроль над владою. Цей конфлікт почався після виведення американцями своїх військ. 

Від початку 2021 року в Афганістані вбили, поранили або викрали щонайменше 30 журналістів.

2 березня 2021 року на сході Афганістану у місті Джалалабад під час стрілянини загинули три працівниці телебачення Enikass TV. В Афганістані спостерігається хвиля вбивств журналістів, громадських активістів та посадовців. Це відбувається на протистояння між афганським урядом та екстремістським угрупованням «Талібан» у Катарі.

9 червня 2021 року в Афганістані під час протистояння між працівниками Сил безпеки і екстремістським угрупованням «Талібан» загинув журналіст Хафизулла Хакпараст

27 липня речник МВС Афганістану Мірваїс Станекзай заявив, що вони заарештували чотирьох журналістів у південній провінції Кандагар за «пропаганду на користь тероризму».

6 серпня у Кабулі «Талібан» вбив главу інформаційного центру уряду Афганістану Давакхана Мінапала.

Представники афганських ЗМІ вже звернулись до президента США Джо Байдена та лідерів Конгресу із закликом надати спеціальні імміграційні візи афганським журналістам.

9 серпня У Кабулі вбили керівника місцевої радіостанції Paktia Ghag та співробітника правозахисної групи NAI Тоофана Омара, а на сході провінції Гільменд викрали журналіста каналу Gharghasht TV Нематуллу Хемата.

Фото: бойовик / EPA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1808
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду