«Українська правда» оголосила переможців своєї нової премії

«Українська правда» оголосила переможців своєї нової премії

22 Грудня 2020
1990

«Українська правда» оголосила переможців своєї нової премії

1990
Серед переможців: Михайло Ткач, Сергій Жадан, Антоніо Лукіч, Роман Вінтонів та інші.
«Українська правда» оголосила переможців своєї нової премії
«Українська правда» оголосила переможців своєї нової премії

Інтернет-видання «Українська правда» в 2020 році до свого 20-річчя започаткувало нову премію з 8 номінаціями: «Журналіст року», «За активну громадянську позицію», «Волонтер року», «Соціальний проєкт року», «Митець року», «Натхнення року», «Інноватор року» та «Герой УП». Про це видання повідомило 22 грудня.

Переможці премії:

  • журналіст проєкту «Схеми» Михайло Ткач, номінація «Журналіст року»;
  • поет й письменник Сергій Жадан, номінація «За активну громадянську позицію»;
  • волонтерка та співзасновниця благодійного фонду «Свої» Леся Литвинова, номінація «Волонтер року»;
  • проєкт медика з Центру екстреної медицини Ярослава Куреза «Підвези медика на роботу», номінація «Соціальний проєкт року»;
  • режисер Антоніо Лукіч, номінація «Митець року»;
  • журналіст та ведучий Роман Вінтонів, номінація «Натхнення року: номінація клубу УП»;
  • український додаток Reface, за допомогою якого можна вставляти своє обличчя в відеоролики й gif-зображення,  номінація Editors club УП «Інноватор Року»;
  • молодий лікар-анастезіолог з Одещини Іван Черненко, номінація «Герой УП».

Переможців премії визначала голосуванням редакція «Української правди» разом з Клубом читачів та Editors club.

Нагадаємо, 16 квітня 2020 року видання «Українська правда» відзначало 20 років з дня заснування. 30 квітня 2020 року «Українська правда» оновила дизайн сайту. Головна редакторка видання Севгіль Мусаєва тоді розповіла, що протягом року планують покращити департамент подкастів та відео, запустити спільноту і спеціальну платформу, присвячену питанню COVID-19 і всім викликам, які становлять загрозу.

19 травня «Українська правда» запустила «гарячу лінію» Pravda.SOS для всіх, хто потребує допомоги або може її надати. Детальніше про платформу читайте тут. 18 червня видання запустило платний «Клуб читачів УП». 26 серпня «Українська правда» презентувала медіалабораторію, платформу інноваційних форматів журналістики. 1 жовтня спільнота «Клуб читачів "Української правди"» запустила платформу Толока та Кіноклуб УП.

«Українську правду» у 2000 році заснували Олена Притула та Георгій Ґонґадзе. Співзасновниця, власниця й колишня головна редакторка «Української правди» Олена Притула розповідала «Детектору медіа», що перший матеріал видання вийшов 15 квітня 2000 року перед референдумом 16 квітня. Видання планували запустити в день референдуму, щоб його висвітлювати, але з технічних причин цього зробити не вдалося. Севгіль Мусаєва у 2014 році замінила пані Притулу на посаді головної редакторки. 

Фото: Дмитро Ларін / Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1990
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду