Кива вже в Росії й відвідує етери пропагандистських каналів — «Радіо Свобода»

Кива вже в Росії й відвідує етери пропагандистських каналів — «Радіо Свобода»

28 Лютого 2022
4170
28 Лютого 2022
17:01

Кива вже в Росії й відвідує етери пропагандистських каналів — «Радіо Свобода»

4170
«Радіо Свобода»: Кива був учасником спеціального випуску «Первого канала», де розповідав про «нацизм в Україні».
Кива вже в Росії й відвідує етери пропагандистських каналів — «Радіо Свобода»
Кива вже в Росії й відвідує етери пропагандистських каналів — «Радіо Свобода»

Народний депутат України Ілля Кива, який виїхав до Іспанії ще до початку повномасштабного російського вторгнення, перебуває в Росії й відвідує етери провладного російського «Первого канала».

Присутність Киви в етері російських пропагандистів у понеділок, 28 лютого, помітили журналісти «Схеми.News» («Радіо Свобода»).

Зокрема, 28 лютого Кива був учасником спеціального випуску «Первого канала», в ефірі він заявив: «Ніхто з нас у цій студії не міг уявити, що почнеться війна». День нападу він назвав «найстрашнішим днем в історії одного народу – українців і росіян» та заявив, що він стався завдяки «роботі Заходу».

Кива, який до цього закликав президента РФ «допомогти» Україні, тепер розповідає про дружні відносини між країнами.

«Найскладніший процес зараз не затягнути цю війну, не просякнути одне одного ненавистю. Розумієте? Тому що ось ці трупи з обох боків несуть величезні наслідки. (...) Для багатьох початок військової операції так якоюсь мірою сприймається як зміна курсу країни зближення і повернення наших дружніх, братських відносин», — заявив він в етері.

При цьому він продовжив запевняти, що в Україні нібито «є нацизм»: «Сьогодні Зеленський виконує страшну місію: він затягує цю війну. Сьогодні все в Україні просякнуте смертю. Хто сьогодні залишився на Україні (в Україні)? Мільйони українців, які вірять і знають те, що ми братські сусідні країни. В Україні все просякнуте нацизмом. І це найстрашніше».

Журналісти звернулися до Киви із запитанням, як давно він перебуває в Росії, однак відповіді редакція поки не отримали.

Раніше співголова фракції «ОПЗЖ» Юрій Бойко ініціював процес виключення  Киви з її лав, щоб він «не заважав мирному процесу, який має відбутися в Україні».  

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ й тероборона  відбивають наступ російської армії. 

Головні новини про російське вторгнення за тегом.

Скриншот відео: «Радіо Свобода» / ютуб

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4170
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду