Захист дисертації Киви: навчальний заклад визнав, що помічники нардепа влаштували «акредитацію» для ЗМІ

Захист дисертації Киви: навчальний заклад визнав, що помічники нардепа влаштували «акредитацію» для ЗМІ

12 Травня 2021
1754
12 Травня 2021
09:23

Захист дисертації Киви: навчальний заклад визнав, що помічники нардепа влаштували «акредитацію» для ЗМІ

1754
Бездіяльність охорони в Інституті була пояснена тим, що це наймана організація, а не свої працівники.
Захист дисертації Киви: навчальний заклад визнав, що помічники нардепа влаштували «акредитацію» для ЗМІ
Захист дисертації Киви: навчальний заклад визнав, що помічники нардепа влаштували «акредитацію» для ЗМІ

У державному Інституті підготовки кадрів Держслужби зайнятості визнали, що попри вимогу до відкритості захисту дисертації, помічники нардепа від «ОПЗЖ» Іллі Киви організували «акредитацію» для ЗМІ, а охорона вишу не перешкоджала «тітушкам».

Керівник центру медіакомунікацій інституту Юрій Нестеряк у коментарі Українській правді зазначив, що дисертант завчасно не повідомляв навчальний заклад про якусь «акредитацію». 

«Ми достатньо маленький інститут, у нас немає служб, щоб це все відслідковувати. Помічниця депутата в абсолютно приватній бесіді повідомила, що вони проводили якусь акредитацію для ЗМІ. Якщо б це робив інститут, це мало бути на офіційному сайті, з телефонами, мейлами і т.д. До нашого відома ніхто (це не доводив – Ред.). Я про це дізнався вранці. Виявляється, що десь відбувалась якась акредитація (поки журналісти не викликали поліцію, у будівлю впускали лише ЗМІ з невідомого "списку" – Ред.). Чесно кажучи, я їм повідомляв – рєбята, нічим добрим це не закінчиться. Бо є реальна норма – перешкоджання професійній діяльності журналіста», – зазначив Нестеряк.

За його словами, Інститут виступав лише місцем для захисту дисертації, а до Киви як аспіранта не має жодного стосунку – він навчався в іншому виші, Міжрегіональній академії управління персоналом.

Водночас у спеціалізованій вченій раді на 19 членів, де захищався Кива, було «кілька науковців» з цього самого інституту, а очолювала її ректорка вишу Радмила Войтович.

Бездіяльність охорони в Інституті при появі «тітушок» була пояснена тим, що це наймана організація, а не свої працівники – «вони охороняють наші приміщення за угодою, тому вони і не втручалися, я їх розумію».

«Усе, що я міг сказати, я сказав. Апелюйте або до самого дисертанта, або до його якихось офіційних служб. Якісь люди називались його помічниками, офіційними помічниками — я їх не знаю, як і Іллю Киву», – сказав Нестряк.  

26 квітня Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію «Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)». Захист кандидатської дисертації успішно пройшов в Інституті підготовки кадрів. Члени комісії проголосували одностайно: 13 – за, 0 – проти. Захист тривав з 10 до 13 години. Двері до зали, де захищався Кива, охороняли невідомі чоловіки у чорному одязі, які відмовились представитись.

Науковий ступінь кандидата наук надалі може присвоїти Міністерство освіти та науки. Цей ступінь надав би Іллі Киві можливість отримувати надбавку до зарплати в розмірі 15%.

Варто додати, що журналістів низки українських медіа не пустили на захист дисертації Киви.  

Журналістам повідомили, що до зали пускали лише акредитованих представників ЗМІ, мотивуючи це «карантинними обмеженнями». Їм також сказали, що акредитацію проводили помічники чи пресслужба Іллі Киви.

За даними Bihus.Info, Кива збрехав про участь у конференціях і додав до дисертації підробні довідки.

Фото: Українська правда 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1754
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду