Ілля Кива сказав, що йому соромно за журналістів, які «уподібнюються до його поведінки»

Ілля Кива сказав, що йому соромно за журналістів, які «уподібнюються до його поведінки»

27 Квітня 2021
2051

Ілля Кива сказав, що йому соромно за журналістів, які «уподібнюються до його поведінки»

2051
Раніше депутат покликав «поговорити в туалет» журналіста «Букв» після питання про вибірковий допуск ЗМІ на його захист дисертації.
Ілля Кива сказав, що йому соромно за журналістів, які «уподібнюються до його поведінки»
Ілля Кива сказав, що йому соромно за журналістів, які «уподібнюються до його поведінки»

Народний депутат України від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива сказав, що йому соромно за журналістську спільноту, яка «уподібнюється до [його] поведінки». Про це він розповів «Буквам».

«Дуже соромно за журналістську спільноту, яка вже уподібнюється до моєї поведінки. Тільки я від своєї поведінки хайпую, а вони перетворюються у бруд», – сказав Кива.

На питання щодо того, чому нардеп «хайпує» замість того, щоб займатися своїми обов’язками, нардеп відповів: «У сенсі? Я хайпую тоді, коли у мене є вільний для цього час. А у робочий час я займаюся законотворчістю».

Раніше журналіст «Букв» запитав нардепа, чому ЗМІ вибірково пускали на його захист кандидатської дисертації. «Чуєш, пішли зі мною в туалет, я тобі там розповім і заодно закінчу те, що я не почав. А, друже?», – відповів Кива.

Нагадаємо, 26 квітня Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію «Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)». Захист кандидатської дисертації успішно пройшов в Інституті підготовки кадрів. Члени комісії проголосували одностайно: 13 – за, 0 – проти. Захист тривав з 10 до 13 години. Двері до зали, де захищався Кива, охороняли невідомі чоловіки у чорному одязі, які відмовились представитись.

Науковий ступінь кандидата наук надалі може присвоїти Міністерство освіти та науки. Цей ступінь надав би Іллі Киві можливість отримувати надбавку до зарплати в розмірі 15%.

Журналістів низки українських медіа не пустили на захист дисертації Киви. Їм повідомили, що до зали пускали лише акредитованих представників ЗМІ, мотивуючи це «карантинними обмеженнями». Журналіст Bihus.info Данило Мокрик уже написав заяву про перешкоджання (за ст. 171 ККУ) до поліції. Окрім Мокрика, до зали не пускали журналістів 5 каналу, 24 каналу, «Української правди», «Радіо Свобода», «Наразі.Медіа». Натомість на захист дисертації пустили «Перший незалежний», NewsOne та знімальну групу ТСН.

Bihus.Info повідомив, що Кива додав до своєї кандидатської дисертації довідку з підробленим підписом, а серед підтверджень апробації своєї дисертації вказав матеріали науково-практичних конференцій, які відсутні в офіційних збірниках. 

Фото: Ілля Кива / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2051
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
1093 дн. тому
Бидлота хайпує. Вона вивчила нове слово.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду