Мінінформ Білорусі виніс попередження Tut.by

Мінінформ Білорусі виніс попередження Tut.by

7 Вересня 2020
2023

Мінінформ Білорусі виніс попередження Tut.by

2023
Попередження стосується статті про премії правоохоронцям у резонансних справах.
Мінінформ Білорусі виніс попередження Tut.by
Мінінформ Білорусі виніс попередження Tut.by

Міністерство інформації Білорусі 7 вересня винесло письмове попередження порталу Tut.by через «поширення недостовірної інформації, яка може завдати шкоди державним чи громадським інтересам». Про це повідомило видання.

Попередження стосується статті «Комітет держконтролю зможе виплатити великі премії працівникам, які проявлять себе в резонансних справах», опублікованої 25 серпня 2020 року на сайті Finance.Tut.by. Видання підтвердило, що автор матеріалу допустив ненавмисну помилка, а саме: неправильно вказав розміри премій.

«Ми не хотіли спотворити інформацію і "викликати негативне сприйняття суспільством використання бюджетних коштів, що може привести до зниження довіри громадян до державних органів і, тим самим, завдати шкоди державним інтересам", як вважають у Комітеті державного контролю. Приносимо вибачення за допущену помилку в першій версії статті. У матеріал оперативно внесені зміни, як тільки ми дізналися про те, що невірно вказали розміри премій», – сказали в Tut.by.

Попереднє попередження видання отримало 7 серпня. Згідно з білоруським законом про ЗМІ, якщо власник мережевого видання отримав два й більше письмових попередження протягом року, то доступ до видання можуть обмежити. Рішення про це ухваляє Мінінформ.

Нагадаємо, з 9 серпня в Білорусі фіксували проблеми з роботою соціальних мереж і менеджерів, а також перебої в роботі мобільного та кабельного інтернету в операторів ByFly, MTS, Life, «Космос ТВ». 9 серпня, у день виборів президента Білорусі, також не працювали сайти багатьох великих медіа країни: державної агенції «БелТА», «Наша нива», «Онлайнер», «Белорусский партизан», незалежний портал Tut.by.

У компанії «Белтелеком» заявили, що проблеми зі зв’язком з’явились нібито про «перевантаження каналів через зарубіжний трафік». Чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в день виборів інтернет в країні відключали нібито з-за кордону, щоб «викликати невдоволення в населення». 12 серпня доступ до соціальних мереж, месенджерів, пошукових систем, місцевих та іноземних видань частково відновили

Посольство США в Білорусі закликало білоруську владу припинити переслідування журналістів, блокуванням незалежних ЗМІ і опозиційних веб-сайтів, відключення Інтернету і затримання мирних громадян.

Міністерство інформації Білорусі 21 серпня заблокувало понад 80 сайтів. Серед пояснень – лише рішення Міністерства інформації на підставі закону про ЗМІ. Крім того, у Мінську 30 серпня приблизно о 15:00 вимкнули інтернет.

Фото: Tut.by

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2023
Читайте також
02.09.2020 16:00
Олександра Горчинська
для «Детектора медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду