У Білорусі держканал показав «звернення» заарештованих ведучих

У Білорусі держканал показав «звернення» заарештованих ведучих

7 Вересня 2020
2016

У Білорусі держканал показав «звернення» заарештованих ведучих

2016
Ведучі нібито «зізнаються» в участі в акціях та «попереджають» про наслідки.
У Білорусі держканал показав «звернення» заарештованих ведучих
У Білорусі держканал показав «звернення» заарештованих ведучих

У новинах на білоруському державному телеканалі СТВ показали відеозвернення телеведучих Дениса Дудинського і Дмитра Кохна, які зараз відбувають адміністративний арешт в ізолятора тимчасового тримання на Окрестіна. Про це 5 вересня повідомив Tut.by.  

У сюжеті не було сказано, де і за яких умов були зняті ці звернення. Обидва ведучі говорять без емоцій, використовуючи штампи й фрази, характерні для судового протоколу.

«Я брав участь в незаконних несанкціонованих маршах, акціях, мітингах. На своєму прикладі хочу застерегти всіх тих, хто збирається виходити на незаконні мітинги та акції, про наслідки. Наслідки будуть, наслідки будуть обов'язково. І наслідки не такі м'які можуть бути, як ви про це думаєте. Не робіть протизаконних дій», – говорить Денис Дудинський.

Пан Кохно виступив зі схожою промовою.

«Я на своєму прикладі переконався, що моя цікавість вийти на незаконні, неузгоджені акції обернулася для мене адміністративним арештом. Ще раз прочитавши закон, ви побачите, що такі акції несуть за собою або штраф, або арешт до 15 діб. І на своєму особистому прикладі я хочу застерегти кожного, хто збирається вийти на незаконно узгоджені мітинги, про ту законну відповідальність, яку доведеться понести», – каже він.

Як писав ДМ, 11 серпня Світлана Тіхановська записала два відеозвернення: у першому вона говорила про дітей, у другому – закликала відмовитися від протестів та не протистояти міліції. Соратниця кандидатки в президенти Білорусі Марія Колесникова розповіла, що звернення Світлани Тіхановської про відмову від протестів записали в кабінеті голови Центральної виборчої комісії Білорусі Лідії Єрмошиної під наглядом двох високопоставлених правоохоронців. 

Нагадаємо, у Мінську 2 вересня затримали колишнього ведучого державного каналу «Беларусь 1» Дениса Дудинського та ексведучого державного каналу ОНТ Дмитра Кохна. 3 вересня їх засудили до 10 діб арешту за нібито «участь у несанкціонованому заході».
Раніше їх звільнили з телеканалів через критику дій силовиків під час затримань 23 червня біля магазину Symbal.by. Дмитро Кохно був ведучим програми «Удача в придачу» на телеканалі ОНТ. Його звільнили після емоційного поста в соцмережах щодо затримань біля магазину Symbal.by. Пізніше він закликав звільнитися колег, які «не можуть нормально спати ночами». Дениса Дудинського та Катерину Раєцьку відсторонили від ведення «Слов'янського базару» після поста шоумена про затримання біля магазину Symbal.by. Пізніше його звільнили з «Беларусь 1».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2016
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду