У Мінську силовики затримали близько 10 журналістів

У Мінську силовики затримали близько 10 журналістів

2 Вересня 2020
1711

У Мінську силовики затримали близько 10 журналістів

1711
Шість кореспондентів судитимуть за «участь у несанкціонованій акції».
У Мінську силовики затримали близько 10 журналістів
У Мінську силовики затримали близько 10 журналістів

У Мінську 1 вересня міліція затримала журналістів Марію Вайтовіч («Єврорадіо»); Романа Годуна («Белорусы и рынок»); Надію Калініну та Олексія Суднікова (Tut.by); Андрія Шавлюгу («БелаПАН»); Василя Семашка; Святослава Зорького (Сергія Щеголєва), Микиту Дуболеку та Марію Елешевіч («Комсомольска правда в Беларуси»); кореспондента «РИА Новости». Про це повідомляє Білоруська асоціація журналістів.

Марію Вайтовіч та Романа Годуна затримали в прямому ефірі, коли журналістка «Єврорадіо» вела стрім зі студентської акції протесту. Їх затримали «для перевірки акредитації» та через кілька годин випустили з РУВС. Також відпустили кореспондента «РИА Новости».

Інших журналістів затримали пізніше під час маршу студентів та його розгону. Репортери мали сині жилети з написом «Преса» на спині, бейджі з фото та назвою видання. Попри це, їх відвезли в Жовтневе РУВС «для перевірки документів».

На ніч у РУВС залишили журналістів Tut.by Надію Калініну та Олексія Суднікова, кореспондента БелаПАН Андрія Шавлюгу, знімальну групу («Комсомольской правды в Беларуси») – Сергія Щеголєва, Микиту Дуболеку та Марію Елешевіч, передає Tut.by.

Начальник оперативно-чергової служби РУВС Жовтневого району Олександр Мартинович повідомив, що цих журналістів 2 вересня судитимуть за «порушення порядку організації або проведення масових заходів». За це передбачений штраф або адміністративний арешт.

Нагадаємо, 27 серпня у Мінську затримали 42 журналістів, які готувалися висвітлювати акцію протесту на майдані Свободи. Крім того, білоруська влада заблокувала доступ до «Радіо Свобода», «Белсат» та ще 80 сайтів. Згодом були заблоковані сайти незалежних видань Naviny.by та «Наша ніва».

29 серпня з'явилась інформація, що близько 20 журналістів іноземних ЗМІ в Білорусі позбавили акредитації. У тому числі співробітників Reuters, AFP, Associated Press, BBC, «Радыё Свабода». Знімальну групу «Радыё Свабода» затримали в прямому ефірі.

Фото: Tut.by

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1711
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду