У Мінську суд заарештував шістьох журналістів

У Мінську суд заарештував шістьох журналістів

4 Вересня 2020
1490

У Мінську суд заарештував шістьох журналістів

1490
Їх уже відпустили з Центру ізоляції правопорушників на Окрестіна.
У Мінську суд заарештував шістьох журналістів
У Мінську суд заарештував шістьох журналістів

Суд Жовтневого району Мінська 4 вересня заарештував на три доби шістьох журналістів, яких затримали 1 вересня та звинуватили нібито в «порушенні порядку організації або проведення масових заходів». Про це повідомляє Tut.by.

Їх відпустили з Центру ізоляції правопорушників на Окрестіна, адже вони вже відбули цей термін. 

Журналістів Tut.by Надію Калініну та Олексія Суднікова, кореспондента БелаПАН Андрія Шавлюгу, знімальну групу «Комсомольской правды в Беларуси» – Сергія Щеголєва (Святослава Зорького), Микиту Дуболека (Микиту Недоверкова) та Марію Елешевіч судили за ст. 23.34 «Порушення порядку організації або проведення масових заходів», яка передбачає покарання у вигляді штрафу або адміністративного арешту.

Головна редакторка Tut.by Марина Золотова заявила, що постанови суду оскаржуватимуть.

Після виходу з ізолятора тимчасового тримання пан Судніков розповів, що до журналістів ставилися нормально.

На фото Олексій Судніков / Tut.by

«Усі були ввічливі, мені навіть пропонували вегетаріанське меню. Я була в камері одна, нас всіх розділили по одному. З гігієною проблеми, туалет обгороджений», – розповіла Надія Калініна та додала, що кожному дали постільну білизну, воду та пакети для гігієни від Червоного Хреста.

На фото Надія Калініна / Tut.by

Крім того, Андрій Шавлюго розповів, що зустрів у ІТТ телеведучих Дениса Дудинського та Дмитра Кохна, яких 3 вересня засудили до 10 діб арешту. 

Нагадаємо, 1 вересня міліція затримала близько 10 журналістів. Марію Вайтовіч («Єврорадіо»); Романа Годуна («Белорусы и рынок») та кореспондента «РИА Новости» згодом випустили. Натомість журналістів Tut.by Надію Калініну та Олексія Суднікова, кореспондента БелаПАН Андрія Шавлюгу, знімальну групу («Комсомольской правды в Беларуси») – Сергія Щеголєва, Микиту Дуболеку та Марію Елешевіч судитимуть за нібито «порушення порядку організації або проведення масових заходів». 2 вересня суд Жовтневого району Мінська вирішив відправити на доопрацювання справи цих журналістів, а їх самих перевели в Центр ізоляції правопорушників на Окрестіна.

Засновниця проєкту «Пресклуб Білорусь» Юлія Слуцька вважає, що президент Білорусі Олександр Лукашенко перед зустріччю з президентом Росії Володимиром Путіним намагається зробити картинку, що він узяв усе під контроль, саме тому в країні почали масово затримувати журналістів та позбавляти їх акредитації. Крім того, вона назвала показовою ситуацію із затриманням журналістів.

Фото: Tut.by

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1490
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду