Білоруській журналістці Анастасії Захаревич дали сім діб арешту

Білоруській журналістці Анастасії Захаревич дали сім діб арешту

7 Вересня 2020
1598

Білоруській журналістці Анастасії Захаревич дали сім діб арешту

1598
Кореспондентку звинуватили в участі в несанкціонованій акції.
Білоруській журналістці Анастасії Захаревич дали сім діб арешту
Білоруській журналістці Анастасії Захаревич дали сім діб арешту

Журналістці білоруського видання «Зелений портал» Анастасії Захаревич дали сім діб арешту. Про це повідомляє прес-служба Білоруської асоціації журналістів.

Кореспондентка знаходиться у в’язниці з 5 вересня, коли її затримали в Мінську разом із колегами з польського білоруськомовного телеканалу «Белсат» – Максимом Калитовським та Альоною Дубовик. Журналісти висвітлювали акцію протесту – Жіночий марш, який проходив того дня в столиці Білорусі.

Пізніше Максима Калитовського та Альону Дубовик випустили з міліції, натомість як Захаревич звинуватили в участі в несанкціонованій акції.

Рішення про арешт ухвалив Центральний суд Мінська. Співробітник міліції засвідчив, що журналістка пішла за демонстрантами. Тоді як сама пані Захаревич заявила, що під час вуличного маршу робила фотографії, які згодом планувала запропонувати різним ЗМІ. Суд її аргументи не прийняв.

Білоруська асоціація журналістів додає, що в кореспондентки проблеми зі здоров'ям і їй необхідно приймати ліки.

Нагадаємо, 4 вересня суд у Мінську на три доби заарештував шістьох журналістів. Їх затримали 1 вересня та звинуватили нібито в «порушенні порядку організації або проведення масових заходів».

Також 4 вересня в Мінську затримали блогера Павла Спіріна в рамках кримінальної справи, яку порушили за його фільм «Грань» про наркоторгівлю в Білорусі. Поки що блогера затримали на три доби.

Усі репресії проти журналістів у Білорусі фіксує Білоруська асоціація журналістів у таблиці, яка постійно оновлюється.

Фото: прес-служба БАЖ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1598
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду