Дональд Трамп зажадав звільнення журналістки Fox-News

Дональд Трамп зажадав звільнення журналістки Fox-News

7 Вересня 2020
2205

Дональд Трамп зажадав звільнення журналістки Fox-News

2205
Дженніфер Гріффін підтвердила інформацію The Atlantic про те, що президент називав полеглих під час Першої світової війни американських військових «невдахами» та «недоумками».
Дональд Трамп зажадав звільнення журналістки Fox-News
Дональд Трамп зажадав звільнення журналістки Fox-News

Президент США Дональд Трамп вимагає звільнити кореспондентку з питань національної безпеки телеканалу Fox-News Дженніфер Гріффін. Про це повідомляє DW.

The Atlantic 4 вересня опублікував статтю «Трамп: Американці, які загинули на війні, є "невдахами" та "недоумками"». У матеріалі журналіст посилався на чотири неназвані джерела, які розповіли про візит президента до Франції в 2018 році. За їх даними, у межах поїздки він відмовився їхати на кладовище, щоб вшанувати пам'ять полеглих американських військових. У розмові зі співробітниками Дональда Трамп сказав: «Чому я маю йти на це кладовище? Воно заповнене невдахами (в оригіналі losers – ред.)». В іншій розмові він назвав понад 1800 морських піхотинців, які полягли в битві біля лісу Белло навесні 1918 року, «недоумками» (в оригіналі suckers – ред.).

Двоє колишніх працівників Дональда Трампа підтвердили Дженніфер Гріффін, що президент зневажав ветеранів. За її словами, у день візиту він був у поганому настрої і не розумів, чому йому треба відвідувати кладовище, де поховані американські військові. Представник уряду сказав пані Гріффін, що президент США раніше описував ветеранів як «недоумків». Вона уточнила, що йшлося про війну у В'єтнамі.

За офіційними даними, голова Білого дому не відвідав кладовище через дощ, бо внаслідок негоди «не зміг злетіти вертоліт». За інформацією джерела журналістки Fox-News, він міг поїхати на кладовище на авто, але не захотів.

Президент США каже, що журналістка нібито «ніколи не телефонувала його адміністрації за коментарями». «Дженніфер Гріффін з Fox-News не підтвердила "найнепристойнішу" частину історії The Atlantic Magazine (...) Вона має бути звільнена за таку роботу», – написав 5 вересня він у Twitter. 

Дональд Трамп також розкритикував матеріал The Atlantic, назвавши його «фейковим» та спрямованим на те, щоб «вплинути на вибори президента США».

Нагадаємо, 28 червня 2020 року президент США Дональд Трамп назвав замовною статтю американської газети The New York Times про змову Росії й талібів з метою вбивства американських військових в Афганістані. 

Фото: Fox-News Channel via Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2205
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду