Трамп знову звинуватив медіа та Twitter в брехні

Трамп знову звинуватив медіа та Twitter в брехні

27 Листопада 2020
1477
27 Листопада 2020
15:46

Трамп знову звинуватив медіа та Twitter в брехні

1477
Він вважає, що ЗМІ спотворять його заяви про підсумку виборів.
Трамп знову звинуватив медіа та Twitter в брехні
Трамп знову звинуватив медіа та Twitter в брехні

Президент США Дональд Трамп звинуватив медіа та соціальну мережу Twitter в брехні. Про це він 26 листопада написав у Twitter.

Після спілкування з американськими військовими, увечері 26 листопада Дональд Трамп дав пресконференцію. Однак, на думку американського лідера, ЗМІ спотворять його заяви про підсумку виборів.

«Фейкові ЗМІ координуються, щоб справжня інформація з пресконференції ніколи не дійшла до громадськості. Першочерговим моментом було те, що вибори 2020 року були сфальсифіковані й що я переміг», – зазначив він.

Крім того, Дональд Трамп вважає, що аналогічно діє Twitter.

«Twitter розсилає абсолютно неправдиві "тренди", які не мають нічого спільного з тим, що насправді відбувається в світі. Вони це вигадують, і це просто негативний "мотлох". З Twitter відбудеться те саме, що й з Fox News», – сказав він та закликав скасувати статтю 230, яка надає технологічним компаніям широкий імунітет від цивільних позовів на основі публікацій користувачів.

Нагадаємо, 27 травня 2020 року стало відомо, що Twitter вперше в історії позначив твіт президента США Дональда Трампа як неправдивий. Пізніше Трамп пригрозив заблокувати неугодні соцмережі. А вже 28 травня він підписав спеціальний указ, що має врегулювати діяльність соціальних мереж та подолати «онлайн-цензуру» з боку технологічних корпорацій у США. Зокрема, президент США пропонує відмінити дію розділу 230 закону, що надавав технологічним компаніям широкий імунітет від цивільних позовів на основі публікацій користувачів.

26 жовтня президент США Дональд Трамп звинуватив у «корумпованій змові» американські ЗМІ, які попереджають про небезпеку для суспільства від коронавірусною інфекції. Крім того, з інтерв'ю, яке голова Білого дому дав американському журналісту Бобу Вудворду для його книги «Лють» («Rage»), випливає, що президент США ще з самого початку знав і навмисне применшував небезпеку коронавірусу, «щоб не сіяти паніку».  

28 жовтня президент США Дональд Трамп сказав, що в країні не залишилося вільної преси та звинуватив американські ЗМІ в корупції й розповсюдженні фейків.

Фото: Cheriss May / NurPhoto

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1477
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду