Американець повідомив, що пішов штурмувати Капітолій після того, як надивився Fox News

Американець повідомив, що пішов штурмувати Капітолій після того, як надивився Fox News

12 Травня 2021
1024
12 Травня 2021
10:17

Американець повідомив, що пішов штурмувати Капітолій після того, як надивився Fox News

1024
Його адвокат каже, що він страждає так званим синдромом «Foxitis» або «Foxmania».
Американець повідомив, що пішов штурмувати Капітолій після того, як надивився Fox News
Американець повідомив, що пішов штурмувати Капітолій після того, як надивився Fox News

Американець Ентоні Антоніо повідомив CNN, що пішов штурмувати Капітолій після того, як надивився телеканал Fox News та повірив, що в тодішнього президента Дональда Трампа «вкрали перемогу».

Антоніо звинувачують у п'яти федеральних злочинах, пов'язаних з заворушеннями в Капітолії. Зокрема, насильницькому проникненні і хуліганстві на території Капітолію, у знищенні державного майна.

Його адвокат Джозеф Херлі під час судових засідань розповів, що Антоніо втратив роботу на початку пандемії і протягом шести місяців постійно дивився Fox News. Херлі стверджує, що його підзахисний страждає так званим синдромом «Foxitis» або «Foxmania» та повірив «брехні про вибори 2020 року від Fox News, а потім і від Трампа».

«На даний момент, я визнаю, я знаю, що Джо Байден є нашим президентом. Це не таємниця – це факт. Але я відчував, що, можливо, в Америки відбирають президента. І тепер я знаю, що це була брехня», – сказав Антоніо.

Ентоні Антоніо додав, що зрозумів, що його ввели в оману за кілька днів після штурму. Однак додав, що несе «повну відповідальність» за участь у ньому.

CNN повідомляє, що багато підозрюваних у штурмі Капітолію звинувачують Трампа в своїх діях. Деякі судді навіть висловили занепокоєння, що медіа продовжують викликати гнів серед прихильників Трампа.

Fox News – американський консервативний канал, який тяжіє до консервативного крила Республіканської партії США. На виборах 2020 року підтримував 45-го президента США Дональда Трампа. 

Під час виборів Трамп декілька разів обрушувався з критикою на Fox News.  Зокрема, телеканал розлютив Білий дім, коли у ніч виборів президента США визнав перемогу Джо Байдена в штаті Арізона, причому зробив це першим серед телеканалів. Після цього, за даними ЗМІ, з Fox News звільнились старший віцепрезидент і головний редактор вашингтонського бюро Fox Білл Семмон і політичний редактор Кріс Стайєрволт. Крім того, Fox News перервав брифінг прессекретарки Білого дому Кейлі Макенані, яка бездоказово звинуватила Демократичну партію «в підтримці шахрайства та незаконного голосування».

Попри це, в ефірі Fox News лунали твердження про нібито фальсифікацію виборів президента США 2020 року. У березні 2021 року компанія-розробник систем голосування Dominion пред'явила позов на $1,6 мільярди Fox News, який стверджував, що компанія брала участь у «фальсифікації президентських виборів» в США в 2020 році. 

Нагадаємо, 6 січня 2021 року Конгрес США повинен був офіційно порахувати голоси виборників, які б засвідчили перемогу Джо Байдена (306 голосів за Байдена проти 232 за Трампа).

Зазвичай це формальність, оскільки вже відомо, як проголосували виборники у кожному штаті. Але цього разу, після чергової заяви чинного президента США Дональда Трампа про те, що він не визнає результати виборів, натовп прорвався в будівлю Капітолія, де засідали обидві палати Конгресу, та зірвав процедуру підрахування голосів.

Внаслідок зіткнень із правоохоронцями загинуло 5 людей (серед них один поліцейський), понад 50 осіб було затримано, поліція та Національна гвардія застосували сльозогінний газ. Канал CNN 11 травня 2021 року повідомив, що федеральні прокурори очікують висунути обвинувачення щонайменше 500 особам.

Після того, як мітингарів вивели з будівлі, засідання продовжилось: через 14 годин після початку процедури підрахунку голосів обидві палати Конгресу підтвердили обрання Джо Байдена 46-м президентом США.

Після нападу на Конгрес Дональд Трамп був заблокований майже в усіх популярних соцмережах за «неодноразове порушення правил спільнот». Таке рішення прийняли Twitter, Instagram Facebook, Snapchat. Марк Цукерберг звинуватив Трампа у заклику до штурму Капітолія та заявив, що він має нести за це відповідальність. 

На фото Ентоні Антоніо / стопкадр CNN

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1024
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду