Трамп сказав, що в США не залишилося вільної преси

Трамп сказав, що в США не залишилося вільної преси

29 Жовтня 2020
1198

Трамп сказав, що в США не залишилося вільної преси

1198
Голова Білого дому знову зажадав скасувати «імунітет» для технологічних компаній.
Трамп сказав, що в США не залишилося вільної преси
Трамп сказав, що в США не залишилося вільної преси

Президент США Дональд Трамп сказав, що в країні не залишилося вільної преси та звинуватив американські ЗМІ в корупції й розповсюдженні фейків. Про це він 28 жовтня написав у Twitter.

«У США немає вільної преси, лишається – замовчування подій або просто фейки. За останні два тижні так багато нового дізнався про те, наскільки корумповані наші ЗМІ та великі технологічні компанії, які навіть гірші. Скасуйте розділ 230», – сказав голова Білого дому.

Розділ 230 закону про дотримання пристойності в ЗМІ надає технологічним компаніям широкий імунітет від цивільних позовів на основі публікацій користувачів, бо, згідно з ним, соціальні мережі вважаються «платформами», а не «видавцями».

Нагадаємо, 27 травня 2020 року стало відомо, що Twitter вперше в історії позначив твіт президента США Дональда Трампа як неправдивий. Пізніше Трамп пригрозив заблокувати неугодні соцмережі. А вже 28 травня він підписав спеціальний указ, що має врегулювати діяльність соціальних мереж та подолати «онлайн-цензуру» з боку технологічних корпорацій у США. Зокрема, президент США пропонує відмінити дію розділу 230 закону, що надавав технологічним компаніям широкий імунітет від цивільних позовів на основі публікацій користувачів.

20 жовтня 2020 року президент США Дональд Трамп перервав запис інтерв'ю для програми «60 хвилин» телеканалу CBS News, заявивши, що матеріалу вже досить. Пізніше він назвав це інтерв’ю «фальшивим й упередженим».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1198
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду