Білий дім розкритикував «Голос Америки» за нібито підтримку противників США

Білий дім розкритикував «Голос Америки» за нібито підтримку противників США

13 Квітня 2020
2177

Білий дім розкритикував «Голос Америки» за нібито підтримку противників США

2177
Білий дім розкритикував американську інформаційну службу іномовлення «Голос Америки» за нібито підтримку противників США, зокрема – Китаю та його пропаганди щодо коронавірусу COVID-19.
Білий дім розкритикував «Голос Америки» за нібито підтримку противників США
Білий дім розкритикував «Голос Америки» за нібито підтримку противників США

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій 10 квітня на офіційному сайті Білого дому.

«Сьогодні "Голос Америки" занадто часто виступає за противників Америки – а не за своїх громадян. <…> Журналісти повинні повідомляти про факти, натомість "Голос Америки" посилив пропаганду Пекіна. Цього тижня "Голос Америки" назвав закриття Уханя Китаєм успішною "моделлю", скопійованою великою частиною світу, а потім твітнув відео про святкове шоу комуністичного уряду, який відзначав можливий кінець карантину», – йдеться в повідомленні.  

Комітет із захисту журналістів заявив, що здивований такою позицією Білого дому.

«Прикро, що Білий дім атакує "Голос Америки", який має традицію висвітлювати історії, що кидають виклики розповідям авторитарних режимів у всьому світі. На сьогоднішній день здоров'я та безпека громадян деяких країн з високим рівнем цензури залежать від новин про коронавірусу від "Голосу Америки", і президенту Трампу абсолютно не варто підірвати їх зусилля», – сказав виконавчий директор CPJ Джоел Саймон у Нью-Йорку.

Нагадаємо, посол США у Великий Британії вважає, що через замовчування фактів китайським урядом поширення COVID-19 спричинило тяжкі наслідки у планетарному масштабі. У навмисній дезінформації звинувачує Китай і державний секретар Сполучених Штатів Майк Помпео.

Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» (RSF) повідомила, що Китай використовує своїх послів по всьому світу, щоб розпочати загальну кампанію нападів та приниження ЗМІ, які критикують реакцію Пекіна на спалах коронавірусу COVID-19.

Фото: Alex Brandon / AP

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2177
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду