У «Голосу Америки» змінився директор

У «Голосу Америки» змінився директор

10 Грудня 2020
1261

У «Голосу Америки» змінився директор

1261
Виконувач обов’язків директора видання Елез Біберай повернеться на свою попередню посаду – очільника відділу Євразії VOA.
У «Голосу Америки» змінився директор
У «Голосу Америки» змінився директор

Новим директором «Голосу Америки» (VOA) стане Роберт Рейлі, який вже обіймав цю посаду з 2001 по 2002 рік. Про це 9 грудня повідомив генеральний директор Агентства США з глобальних медіа (USAGM) Майкл Пек, передає «Голос Америки».

«Неповторний досвід Роберта та його перевірені роками лідерські якості як державного службовця, так і просто громадянина принесуть велику користь усьому агентству», – розповів пан Пек.

Виконувачем обов’язків директора «Голосу Америки» з червня 2020 року був Елез Біберай. 8 грудня він електронним листом повідомив працівників видання, що після призначення нового директора він повернеться на свою попередню посаду – очільника відділу Євразії VOA.

Він також розповів, що «деякі службовці Агентства не поважали правила, протоколи та процеси, які [він] вважав недоторканими». За його словами, «спроби придушити журналістську незалежність "Голосу Америки" загрожують підірвати довіру до [VOA] як до медіа». Деталей цих звинувачень він не розкривав.  

Після роботи в «Голосі Америки» Роберт Рейлі був помічником з питань інформаційної стратегії міністра оборони США та старшим радником Міністерства інформації Іраку під час операції «Іракська свобода». Він викладав у Коледжі з питань міжнародної безпеки Національного університету оборони. Протягом останніх п’яти років пан Рейлі працював директором Вестмінстерського інституту, освітньої фундації, яка фокусується на питаннях свободи віросповідання, гідності особистості та зовнішньої політики США. За всю свою кар'єру він написав низку книг, есе та статті, серед яких багато на тему державної дипломатії.

Як писав ДМ, 15 червня 2020 року директорка американської інформаційної служби іномовлення «Голос Америки» Аманда Беннетт та її заступниця Сенді Сугавара залишили свої посади. Вони оголосили про відставку на тлі критики адміністрації Дональда Трампа щодо висвітлення подій довкола Китаю та призначення Майкла Пака керівником Американської агенції з глобальних медіа (USAGM), яка здійснює нагляд за американським закордонним мовленням.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року президент США Дональд Трамп розкритикував американські медіа «Радіо Свобода» та «Голос Америки». Він вважає, що Білий дім повинен створити власну новинну мережу, щоб «розміщувати там справжні новини».

У квітня 2020 року Білий дім розкритикував американську інформаційну службу іномовлення «Голос Америки» за нібито підтримку противників США, зокрема – Китаю та його пропаганди щодо коронавірусу COVID-19.

Крім того, того ж місяця Білий дім наказав Центру контролю та профілактики захворювань (CDC) не співпрацювати з журналістами «Голосу Америки». CDC, своєю чергою, доручив працівникам відхиляти всі запити щодо інтерв’ю від «Голосу Америки». Аманда Беннетт засудила дії Центру.

Фото: American Independent

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1261
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду