Адміністрація Байдена відновила передплату на New York Times та Washington Post

Адміністрація Байдена відновила передплату на New York Times та Washington Post

22 Січня 2021
2673
22 Січня 2021
17:21

Адміністрація Байдена відновила передплату на New York Times та Washington Post

2673
Копії обох газет надійшли в Білий дім вранці 21 січня.
Адміністрація Байдена відновила передплату на New York Times та Washington Post
Адміністрація Байдена відновила передплату на New York Times та Washington Post

Адміністрація президента США Джо Байдена відновила передплату на газети The New York Times та The Washington Post, яку скасував його попередник Дональд Трамп. Про це пише The Hill.

Джерело видання в Білому домі сказало, що копії обох газет надійшли вранці 21 січня.  

На першій пресконференції 20 січня прессекретарка Білого дому Джен Псакі сказала, що одним з її пріоритетів буде «відновлення довіри до американського народу».

«Коли президент попросив мене служити в цій ролі, ми поговорили про важливість відновлення правди і прозорості в залі для брифінгів, і він попросив мене переконатись, що ми будемо інформувати про всю політику адміністрації Байдена-Гарріс та роботу команди кожен день від імені всіх американців», – сказала вона.

Нагадаємо, 24 жовтня 2019 року прессекретарка Білого дому Стефані Гришам повідомила, що Білий дім вирішив відмовиться від підписки на видання The Washington Post та New York Times, які часто критикує президент США Дональд Трамп. Дональд Трамп повідомив, що не хоче отримувати ці газети, оскільки це «фейкові» новини.

26 лютого 2020 передвиборчий штаб президента США Дональда Трампа року подав до суду Нью-Йорка позов проти американської газети The New York Times. Видання звинувачують у «наклепі» та у «надзвичайній упередженості та ворожості до штабу» через публікацію статті Макса Франкела від 27 березня 2019 року, у якій йшлося про розслідування справи щодо втручання РФ у президентські вибори в США 2016 року. Зокрема, про «всеосяжну угоду» між штабом Дональда Трампа та олігархією Володимира Путіна, яка передбачала російську допомогу в боротьбі проти Хілларі Клінтон в обмін на «нову проросійську зовнішню політику» та послаблення економічних санкцій, запроваджених адміністрацією попереднього президента США Барака Обами. Дональд Трамп також назвав американське видання The New York Times «ганьбою журналістики» і «мертвою газетою». У липні він назвав замовною статтю американської газети про змову Росії й талібів з метою вбивства американських військових в Афганістані. 

3 березня 2020 року передвиборчий штаб Дональда Трампа подав до суду у Вашингтоні позов проти американської газети The Washington Post. Видання звинувачують у «наклепі». Штаб президента США подав позов через дві авторській статті, у яких йшлося про змову Дональда Трампа з Росією під час президентських виборів у 2016 році. Зокрема, Грег Саргент у матеріалі від 13 червня 2020 писав, що пан Трамп «намагався змовитися» з «широкомасштабною та систематичною» атакою Росії під час виборів 2016 року. Водночас Пол Вальдман у свій статті від 20 червня 2020 запитав – «хто знає, яку допомогу нададуть Росія та Північна Корея штабу Трампа тепер, коли він запропонував їм свою допомогу?». 

Фото: blog.opennemas.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2673
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду