Байден нагрубив журналістці CNN після питання про Путіна (ВІДЕО)

Байден нагрубив журналістці CNN після питання про Путіна (ВІДЕО)

17 Червня 2021
9831

Байден нагрубив журналістці CNN після питання про Путіна (ВІДЕО)

9831
Американський лідер пізніше вибачився перед Кейтлін Коллінз.
Байден нагрубив журналістці CNN після питання про Путіна (ВІДЕО)
Байден нагрубив журналістці CNN після питання про Путіна (ВІДЕО)

Президент США Джо Байден наприкінці пресконференції 16 червня нагрубив журналістці CNN, головній кореспондентці каналу в Білому домі Кейтлін Коллінз після питання про президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляє CNN.

Коли Байдена збирався йти з пресконференції, журналістка запитала: «Чому ви впевнені, що поведінка Путіна зміниться?».

Американський лідер різко відповів: «Я не говорив, що він змінить свою поведінку. Чорт забирай, чим ви займалися весь час? Коли я сказав, що впевнений? Я говорив: "Якщо щось вплине на ті чи інші його вчинки, то це реакція решти світу на те, що відбувається. Це знизить їхній статус у світі". Я ні в чому не впевнений. Я просто констатую факт».

Натомість Коллінз зазначила, що під час своє пресконференції Путін заперечував причетність до кібератак, применшував значення порушень прав людини і не назвав російського опозиціонера Олексія Навального на ім'я. «Як це можна назвати важливою зустріччю?», – запитала вона.

Джо Байден відповів: «Якщо ви цього не розумієте, ви займаєтесь не тим». Після цього він залишив пресконференцію.

Перед вильотом з Женеви президент США підійшов до репортів та вибачився перед Кейтлін Коллінз. «Я не повинен був мудрувати під час останньої відповіді», – сказав він.

Кореспондентка CNN сказала в ефірі, що це «абсолютно непотрібно», оскільки вона просто виконує свою роботу. Водночас вона зазначила, що цінує, що Байден вибачився.

Як писав ДМ, у січні 2021 року президент США Джо Байден пожартував над журналістом Fox News Пітером Дусі після запитання про його розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Нагадаємо, 16 червня 2021 року в Женеві відбулася перша зустріч президента США Джо Байдена та президента РФ Володимира Путіна на віллі Ла Гранж, де їх зустрів президент Швейцарії Гі Пармелен. Зустріч відбувалася на тлі суттєвого погіршення відносин між США та РФ. Наразі Росія веде активну політику з дестабілізації західних демократій, України, Грузії, Молдови, а також країн Балтії. У 2016 році Кремль намагався втрутитись у президентські вибори у США, тоді перемогу отримав республіканець Дональд Трамп. 

Перед самітом Байдена та Путіна роботу журналістів США блокували кореспонденти з Росії та охоронці Путіна. Зокрема, охоронці російського президента кричали та виштовхувати американських журналістів із кімнати, де перебували президенти. У відповідь на це представники Білого дому та преса кричали, щоб російські охоронці їх не торкалися. Учасники зустрічі – Байден, Путін та голови зовнішньополітичних відомств відволікаються на галас журналістського пулу.

За результатами саміту голови США та Росії провели окремі пресконференції. Основні тези з пресконференції Путіна читайте тут, основні тези з пресконференції Байдена читайте тут

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9831
Читайте також
17.06.2021 15:00
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
5 367
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду