Трамп назвав замовною статтю NYT про змову Росії й талібів

Трамп назвав замовною статтю NYT про змову Росії й талібів

1 Липня 2020
1257

Трамп назвав замовною статтю NYT про змову Росії й талібів

1257
Він зажадав, щоб газета розкрила свої джерела.
Трамп назвав замовною статтю NYT про змову Росії й талібів
Трамп назвав замовною статтю NYT про змову Росії й талібів

Президент США Дональд Трамп назвав замовною статтю американської газети The New York Times про змову Росії й талібів з метою вбивства американських військових в Афганістані. Про це він написав у Twitter.

«Можливо, це просто ще одна замовна стаття The New York Times, така ж як і їх провал про змову з Росією. Хто їх джерело?», – сказав Дональд Трамп.

Він говорить, що спецслужби не повідомляли йому та віцепрезиденту США Майку Пенсу про змову талібів і РФ. «Фейкові The New York Times повинні розкрити своє "анонімне" джерело. Зрозуміло, що вони не зможуть цього зробити, адже цієї "людини", мабуть, не існує», — додав президент США.

The New York Times 26 червня повідомила, що Росія таємно пропонувала винагороду бойовикам «Талібану» за вбивство американських військових в Афганістані. Видання писало, що влада США знала про ситуацію, але Дональд Трамп протягом декількох місяців не вирішив, що робити і як відповісти Росії. Натомість у Білому домі заявили, що розвідка не звітувала президенту щодо цього.

Нагадаємо, передвиборчий штаб президента США Дональда Трампа 26 лютого 2020 року подав до суду Нью-Йорка позов проти американської газети The New York Times. Видання звинувачують у «наклепі» та у «надзвичайній упередженості та ворожості до штабу» через публікацію статті Макса Франкела від 27 березня 2019 року, у якій йшлося про розслідування справи щодо втручання РФ у президентські вибори в США 2016 року. Зокрема, про «всеосяжну угоду» між штабом Дональда Трампа та олігархією Володимира Путіна, яка передбачала російську допомогу в боротьбі проти Хілларі Клінтон в обмін на «нову проросійську зовнішню політику» та послаблення економічних санкцій, запроваджених адміністрацією попереднього президента США Барака Обами.

10 березня він Дональд Трамп назвав американське видання The New York Times «ганьбою журналістики» і «мертвою газетою».

Фото: Esquire

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1257
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду