Трамп розкритикував журналіста NBC після питання про коронавірус

Трамп розкритикував журналіста NBC після питання про коронавірус

23 Березня 2020
1436
23 Березня 2020
14:30

Трамп розкритикував журналіста NBC після питання про коронавірус

1436
Президент США Дональд Трамп назвав «жахливим репортером» та звинуватив у «гонитві за сенсаціями» журналіста NBC News Пітера Олександра, який попросив його порадити щось американцям, які бояться пандемії коронавірусу COVID-19.
Трамп розкритикував журналіста NBC після питання про коронавірус
Трамп розкритикував журналіста NBC після питання про коронавірус

Інцидент стався 20 березня під час брифінгу Дональда Трампа, передає CNN.

Пітер Олександр розповів про статистику щодо коронавірусу – «тисячі американців зараз заражені, а мільйони – бояться». Журналіст запитав у президента США, чи не дає він американцям «помилкову надію», коли розповідає про неперевірені препарати проти COVID-19. «Що ви скажете американцям, які бояться», – додав пан Олександр.

Дональд Трамп, своєю чергою, назвав питання «неприємним» й почав критикувати канал NBC News та його материнську компанію Comcast. «Я кажу, що ви жахливий репортер. <…> Це справді погана робота. І вам слід повернутися до репортажів замість сенсацій», – сказав він.

Кореспондентка CNN Кейтлан Коллінз запитала в президента США, чи доцільно розпочати тиради проти працівників ЗМІ під час кризи в сфері охорони здоров'я. У відповідь він знову назвав журналіста «нехорошим» та «нечесним». «Збиратися разом набагато складніше, коли у нас є нечесні журналісти», – додав Дональд Трамп.

Пізніше Пітер Олександр пояснив, що своїм питанням намагався дати президенту США можливість заспокоїти американців: «Це була його можливість це зробити – сказати щось позитивне чи піднесене. Натомість ви побачили відповідь президента на це питання».

Крім того, під час пресбрифінгу про коронавірус 19 березня Дональд Трамп «похвалився, що скасував підписки Білого дому» на The New York Times, The Wall Street Journal і The Washington Post.

Нагадаємо, у вересні 2019 року президент США Дональд Трамп заявив, що телеведуча NBC Джой Рейд не має таланту та «працює на невдах».

На фото Пітер Олександр (ліворуч) та Дональд Трамп (праворуч) 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1436
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду