Коаліція за свободу преси закликала Китай припинити цензурування ЗМІ

Коаліція за свободу преси закликала Китай припинити цензурування ЗМІ

21 Січня 2021
1219

Коаліція за свободу преси закликала Китай припинити цензурування ЗМІ

1219
Члени Коаліції кажуть, що в Китаї щонайменше 47 журналістів перебувають в ув’язнені.
Коаліція за свободу преси закликала Китай припинити цензурування ЗМІ
Коаліція за свободу преси закликала Китай припинити цензурування ЗМІ

Коаліції за свободу преси закликала владу Китаю припинити цензурування ЗМІ, а також – звільнити всіх затриманих за репортерську роботу осіб, зокрема – засуджену до чотирьох років громадянську журналістку Жань Жан, яка розповідала про спалах коронавірусної хвороби в Ухані в лютому 2020 року. Про це Коаліція повідомила 20 січня.

Члени Коаліції, представники Канади, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Німеччини, Латвії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Словаччини, Словенії, Великої Британії та США висловили стурбованість через «постійні зусилля китайської влади щодо обмеження свободи ЗМІ». Вони кажуть, що в Китаї щонайменше 47 журналістів перебувають в ув’язнені.

«Ми закликаємо владу Китаю негайно звільнити пані Жань Жан та всіх затриманих через їх репортерську роботу. Ми також закликаємо владу Китаю дозволити журналістам займатися своєю професією, не боячись арешту, утисків чи репресій, а також припинити широку практику цензури й контролю за ЗМІ та свободою слова», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2020 року в Китаї до чотирьох років ув’язнення засудили громадянську журналістку Жань Жан, яка розповідала про спалах коронавірусної хвороби в Ухані в лютому 2020 року. Вона записувала відео з переповнених крематоріїв і лікарень, на яких показувала спроби міста протидіяти поширенню хвороби. Журналістку звинуватили у «пошуку приводів для сварок та провокуванні» за її висвітлення хаотичної першої реакції на перші випадки захворювання.

Фото: DW

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1219
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду