У «Голосу Америки» знову змінився керівник

У «Голосу Америки» знову змінився керівник

22 Січня 2021
2064
22 Січня 2021
13:15

У «Голосу Америки» знову змінився керівник

2064
Крім того, у відставку пішов директор Офісу мовлення на Кубу (OCB).
У «Голосу Америки» знову змінився керівник
У «Голосу Америки» знову змінився керівник

Роберта Рейлі усунули з посади директора «Голосу Америки». Замість нього виконувачкою обов'язків директора VOA призначили журналістку Йоланду Лопез. Про це 21 січня повідомило Агентство США з глобальних медіа.

На фото Йоланда Лопез

Заступниця директора «Голосу Америки» Елізабет Роббінс також була звільнена від обов’язків.  Джеффрі Шапіро подав у відставку з посади директора Офісу мовлення на Кубу (OCB).

Роберт Рейлі став новим директором «Голосу Америки» (VOA) лише в грудні 2020 року, замінивши Елеза Біберая. Пан Рейлі вже обіймав цю посаду з 2001 по 2002 рік. Після роботи в «Голосі Америки» він був помічником з питань інформаційної стратегії міністра оборони США та старшим радником Міністерства інформації Іраку під час операції «Іракська свобода». Роберт Рейлі викладав у Коледжі з питань міжнародної безпеки Національного університету оборони. Протягом останніх п’яти років працював директором Вестмінстерського інституту, освітньої фундації, яка фокусується на питаннях свободи віросповідання, гідності особистості та зовнішньої політики США. За всю свою кар'єру він написав низку книг, есе та статті, серед яких багато на тему державної дипломатії.

Як писав ДМ, 15 червня 2020 року директорка американської інформаційної служби іномовлення «Голос Америки» Аманда Беннетт та її заступниця Сенді Сугавара залишили свої посади. Вони оголосили про відставку на тлі критики адміністрації Дональда Трампа щодо висвітлення подій довкола Китаю та призначення Майкла Пака керівником Американської агенції з глобальних медіа (USAGM), яка здійснює нагляд за американським закордонним мовленням.

21 січня 2021 року генеральний директор Агентства США з глобальних медіа (USAGM) Майкл Пек подав у відставку на прохання новообраного президента США Джо Байдена. Його обов'язки виконуватиме програмна директорка «Голосу Америки» Кела Чао. 

Фото: American Independent, VOA 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2064
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду