Президент «Радіо Свобода» повідомив, що його звільнили

Президент «Радіо Свобода» повідомив, що його звільнили

18 Червня 2020
2667

Президент «Радіо Свобода» повідомив, що його звільнили

2667
Виконувачкою обов’язків президента RFE/RL стала віцепрезидентка і головна редакторка Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Дейзі Сінделар.
Президент «Радіо Свобода» повідомив, що його звільнили
Президент «Радіо Свобода» повідомив, що його звільнили

Президент і генеральний директор Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (RFE/RL) Джеймі Флай повідомив, що його звільнив Майкл Пак, новий генеральний директор Американської агенції з глобальних медіа (USAGM), яка здійснює нагляд за американським закордонним мовленням. Про це 18 червня повідомляє «Радіо Свобода».

«Із великим сумом я залишаю усіх вас на RFE/RL. Очолювати цю організацію протягом останнього року було честю мого життя», – сказав пан Флай у зверненні до колективу.

Він додав, що сподівався значно довше попрацювати в організації, щоб надалі гарантувати її багаторічну місію та ефективність.

Агенція Associated Press повідомляє, що Майкл Пак, якого пов’язують із адміністрацією Дональда Трампа, також звільнив керівників трьох інших закордонних мовників США – Радіо Вільна Азія, Бюро Близького Сходу, а також Куби. Звільнений і голова фонду «Відкриті технології», нагляд над яким також здійснює USAGM.

Американська агенція з глобальних медіа (USAGM) керує «Голосом Америки» та здійснює контроль за Радіо Вільна Азія, Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода та Радіо Марті.

1 серпня 2019 року Джеймі Флай став новим президентом і генеральним директором некомерційної медіакорпорації «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода». Пан Флай – фахівець у сфері зовнішньої політики. Він працював у фонді Германа Маршалла в США. Раніше він працював в американському Конгресі, займав різні керівні посади в Раді національної безпеки і Міністерстві оборони США.

Нагадаємо, на посаду керівника Американської агенції з глобальних медіа (USAGM), яка здійснює нагляд за американським закордонним мовленням, Майкла Пака на початку червня призначив Сенат, який контролює республіканська більшість. За даними CNN, його призначенню сприяла адміністрація Трампа.

15 червня директорка американської інформаційної служби іномовлення «Голос Америки» Аманда Беннетт та її заступниця Сенді Сугавара залишили свої посади. Вони оголосили про відставку на тлі критики адміністрації Дональда Трампа щодо висвітлення подій довкола Китаю та призначення Майкла Пака. 

Раніше, у жовтні 2019 року, президент США Дональд Трамп розкритикував американські медіа «Радіо Свобода» та «Голос Америки». Він вважає, що Білий дім повинен створити власну новинну мережу, щоб «розміщувати там справжні новини».

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2667
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду