В Україні оголосили день жалоби через авіакатастрофу в Тегерані

В Україні оголосили день жалоби через авіакатастрофу в Тегерані

9 Січня 2020
2770

В Україні оголосили день жалоби через авіакатастрофу в Тегерані

2770
В Україні 9 січня оголошено днем жалоби за загиблими в катастрофі пасажирського літака авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» в Тегерані, що сталася 8 січня. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський.
В Україні оголосили день жалоби через авіакатастрофу в Тегерані
В Україні оголосили день жалоби через авіакатастрофу в Тегерані

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«З метою вшанування пам’яті загиблих президент постановив приспустити державні прапори України на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій. Документом також скасовуються розважально-концертні заходи, вносяться відповідні зміни до програм теле- та радіопередач», – йдеться в повідомленні.

Згідно з Правилами ведення мовлення а дні трауру і дні пам’яті, телерадіоорганізації зобов’язані: припинити трансляцію комедійних та еротичних фільмів, розважальних та музичних передач, припинити трансляцію рекламних роликів, що містять елементи гумору та еротики, а також поширювати щонайменше раз на годину інформацію про день трауру, під час телетрансляції розмістити зображення палаючої свічки та оголосити о 12.00 хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома.

Нагадаємо, на борту літака рейсу PS 752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що впав біля аеропорту Тегерана, перебувало 11 громадян України (2 пасажири та 9 членів екіпажу), 63 – Канади, 82 – Ірану, 3 – Німеччини, 10 – Швеції, 4 – Афганістану, 3 – Великої Британії.

Фото: Володимир Рунець / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2770
Читайте також
11.01.2021 12:00
Дмитро Золотухін
для «Детектора медіа»
6 531
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду