detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
09.01.2020 15:30
Сайт видання «theБабель» перестав оновлюватися
Сайт видання «theБабель» перестав оновлюватися
З 1 січня 2020 року сайт інтернет-видання «theБабель» перестав оновлюватися.

Співзасновниця та колишня шефредакторка видання Катерина Коберник повідомила «Детектору медіа», що сайт зараз «на паузі». «Усі інші питання до акціонерів», – додала вона.

Попри це, 8 січня на сайті публікували новини про авіакатастрофу в Ірані, а також інтерв’ю з підозрюваним у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрієм Антоненком і дані експертизи в цій справі.

Пані Коберник пояснила, що працівники «theБабелю», які працювали на сайті, вийшли на роботу, щоб висвітлити події пов’язані з авіакатастрофою, а також – через те, що мали кілька ексклюзивів.

«Зараз доля сайта незрозуміла. Я не знаю, чи будуть з ним далі працювати. Чи працює він зараз офіційно. Вчора люди працювали виключно на волонтерських засадах», – повідомила вона.

Крім того, Катерина Коберник сказала, що поки не має планів на майбутнє: «Для мене головне завдання закрити всі фінансові питання за той період, поки я ним займалася. А далі в мене ще немає планів».

«Детектору медіа» наразі не вдалося отримати коментар від виконавчого директора «1+1 медіа» Ярослава Пахольчука, який представляв інтереси Ігоря Коломойського, та працівників «theБабелю», які залишилися працювати в редакції.

Нагадаємо, 27 грудня стало відомо, що співзасновники й очільники інтернет-видання «theБабель» Катерина Коберник і Гліб Гусєв залишають проєкт, оскільки інвестори (Ігор Коломойський, чиї інтереси представляє Ярослав Пахольчук) з нового року припиняють його фінансування. Пані Коберник уточнила «Детектору медіа», що разом з нею та Глібом Гусєвим з видання йде частина команди.

Суспільно-політичне видання «The Бабель» розпочало роботу у вересні 2018 року. Шеф-редакторкою стала Катерина Коберник, на той момент заступниця директора департаменту нових медіа холдингу «1+1 медіа». Головним редактором став Гліб Гусєв.

На той момент у сайту «The Бабель» було четверо акціонерів, які володіли частками по 25%: виконавчий директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук, який представляв інтереси Ігоря Коломойського, генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, Катерина Коберник і Гліб Гусєв, який міг розподілити свою частку між членами редакції.

У серпні 2019 року, після обрання народним депутатом, Олександр Ткаченко вийшов із числа співвласників ТОВ «Бабель», а його частка перейшла Ярославу Пахольчуку, який став власником 50% компанії.

У серпні «theБабель» мав конфлікт із заступником глави Офісу президента Кирилом Тимошенком. Катерина Коберник розкрила, що він був першоджерелом фотокопії заяви про нібито відставку глави Офісу президента Андрія Богдана. У листопаді «theБабель» опублікував матеріал про зустріч Андрія Богдана, Кирила Тимошенка і Юрія Костюка з близько 20 іноземними й українськими журналістами в форматі off the record.

У вересні 2019 року група «1+1 медіа» звільнила Катерину Коберник з посади заступниці директора департаменту нових медіа, також її звільнили із сайту tsn.ua, яким вона керувала, через скорочення штату. Катерина Коберник заявила, що її звільнили через конфлікт з Олександром Ткаченком.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY