Видання «theБабель» вибачилося перед Зеленським

Видання «theБабель» вибачилося перед Зеленським

7 Червня 2019
2469
7 Червня 2019
14:55

Видання «theБабель» вибачилося перед Зеленським

2469
Видання «theБабель» вибачилося перед Президентом України Володимиром Зеленським, працівниками його виборчого штабу, співвласником «Десни-Н» Андрієм Савченко та читачам за матеріал щодо пана Зеленського. У статті йшлося, що його кампанію фінансував бізнес-партнер Олександра Януковича, молодшого сина колишнього президента України.
Видання «theБабель» вибачилося перед Зеленським
Видання «theБабель» вибачилося перед Зеленським

Про це повідомляється на сайті видання.

Зазначається, що матеріал вийшов 4 червня, написала його журналістка Марія Ульяновська, правив головний редактор Гліб Гусєв. Він ґрунтувався на фінансовому звіті кандидата Зеленського, який він подав у Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

«У шостому абзаці ми написали, що великим донором кампанії був бізнесмен Андрій Савченко. Ми назвали його бізнес-партнером Олександра Януковича, молодшого сина експрезидента-втікача», – йдеться в повідомленні.  

У виданні уточнили, що після перевірки інформації, твердження виявилося неправдивим. За їх даними, пан Савченко володіє «Десною-Н» разом із Олександром Вікторовичем Януковичем,  проте це повний тезка сина експрезидента. Цю інформації також підтвердив колишній директор «Десни-Н» Геннадій Макухін.

Крім того, у «theБабелі» додали, що перед публікацією вони спробували взяти в Андрія Савченка коментар, однак їм не вдалося з ним зв'язатися. Водночас у штабі партії «Слуга народу» їм повідомили, що «пожертви приймала бухгалтерія, у якої не було можливості скрупульозно перевірити всіх донорів».

«Утім, у жодному разі не виправдовує нашу помилку. Інформація в матеріалі була саме помилкою; це не наслідок злого наміру чи політичного замовлення. Ми просимо за неї вибачення. theБабель проводить незалежну редакційну політику. Вона дозволяє нам писати на теми, які ми вважаємо суспільно важливими, і визнавати свої помилки, коли ми помиляємося», – наголосили у виданні.

Нагадаємо, у вересні 2018 року в Україні запустили нове інтернет-видання «The Бабель», яке позиціонується як суспільно-політичне видання, що пише про політику, бізнес, освіту, культуру, технології й новини в Україні та світі. Шеф-редактором нового видання виступила Катерина Коберник, заступниця директора департаменту нових медіа холдингу «1+1 медіа». Головним редактором нового видання став Гліб Гусєв.

Фото: theБабель

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2469
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду