Euronews запустила радіостанцію і відкриє редакції у Греції та Угорщині

2 Жовтня 2012
5171
2 Жовтня 2012
15:54

Euronews запустила радіостанцію і відкриє редакції у Греції та Угорщині

5171
А також новинні бюро у Вашингтоні, Стамбулі та Дубаї
Euronews запустила радіостанцію і відкриє редакції у Греції та Угорщині

З жовтня 2012 телекомпанія Euronews запускає власну радіостанцію. Про це повідомив генеральний директор Euronews  Мікаель Петерс під час глобальної прес-конференції Euronews на тему: «Виживання й процвітання у медійному світі», на якій він представив стратегію розвитку телекомпанії.

 

Радіостанція Euronews мовитиме англійською, французькою, німецькою, російською, італійською та іспанською, мовлення українською поки що не планується. Тестова аудіо-трансляція розпочалася з 25 вересня 2012. Радіостанція транслює новини (що п'ятнадцять хвилин у прайм-тайм з 18.00 до 22.00 за центральноєвропейським часом і що тридцять хвилин решту доби), новини спорту, культури і бізнесу, а також погоду. Решту часу займає переважно інструментальна музика. Слухати радіостанцію можна через Smart TV, інтернет, мобільні додатки, таблетки, у мережах готелів.

 

 

 

 

За словами Мікаеля Петерса, протягом наступного року планується відкрити редакції Euronews в Греції (Афіни) та Угорщині (Будапешт). Перший ефір з Афін вийде у грудні 2012, а з Будапешту - у березні 2013. Передбачається, що редакції у Греції матиме 40 співробітників, рекрутинг штатних працівників угорського офісу розпочнеться найближчим часом. Таким чином грецька мова стане 12-ю мовою каналу Euronews. Наступні країни, з якими Euronews планує співпрацювати - Азербайджан та Боснія і Герцеговина.

 

Також Мікаель Петерс повідомив про відкриття новинних бюро у Вашингтоні, Стамбулі та Дубаї.

 

Крім того, компанія планує у 2014 перенести своє міжнародне представництво у «Ліон Конфлюанс» з площею у 10 тис. кв. м. Будівля зможе розмістити 800 співробітників міжнародного новинного каналу, що вдвічі більше, ніж є наразі.

 

Петерс також оголосив про низку нових партнерських договорів, зокрема з американським каналом ABC News, бразильським Brazil's Band News та італійською газетою La Repubblica.

Крім того, Euronews планує кілька проектів у сфері цифрових медіа: зокрема проекти  Gen Europe (інтеграція контенту каналу з усіма можливими соціальними мережами), Euronews Talents (конкурс з пошуку талановитих співробітників для бізнес-сектору) та Euronews Music Talents (конкурс з пошуку вокальних талантів).

 

За словами, Мікаеля Петерса, телекомпанія прагне якомога більшого розширення аудиторії, ринків та платформ доставки контенту. У межах цієї мети уже запущено нові додатки для IPad і iPhone, а такожі додаток для транспортних засобів Renault R-Link. Останній проект передбачає, що у певних марках автомобілів Renault буде вбудована спеціальна мультимедійна система, яка даватиме доступ до контенту Euronews.

 

Нагадаємо, цілодобова українська версія телеканалу Euronews розпочала мовлення 24 серпня о 15:00. Повний редакторський контроль над україномовною версією здійснюється з Ліону. У Франції працює 17 журналістів. На чолі команди стоїть Фідель Павленко. Умови і порядок створення україномовної версії Euronews були визначені в ліцензійній угоді, підписаній головою виконавчої ради Euronews Філіпом Кайла та генеральним директором НТКУ Єгором Бенкендорфом. Ця угода була укладена на 5 років з моменту початку мовлення (тобто залишатиметься в дії до 24 серпня 2016 року) і підлягатиме автоматичному подовженню після закінчення цього терміну.

 

Для створення україномовної версії Euronews український уряд виділив 85,5 мільйонів гривень.


«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5171
Читайте також
12.09.2011 17:51
Отар Довженко
1 833
06.09.2011 08:30
Отар Довженко
для «Детектор медіа»
5 635
26.08.2011 11:03
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ»
4 144
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду