Команда україномовних журналістів Euronews

2 Серпня 2011
14572

Команда україномовних журналістів Euronews

14572
14 україномовних журналістів вже приєдналися до редакції Euronews у штаб-квартирі міжнародного телеканалу у Ліоні, Франція
Команда україномовних журналістів Euronews

 

fidel.JPGФідель Павленко, Відповідальний за українську службу

 

Фідель Павленко, 48 років, британський журналіст українського походження. Дипломи Київського державного університету і школи журналістики BBC. До роботи на Euronews з 1995 р. працював продюсером української служби BBC в Лондоні. Одночасно був лондонським кореспондентом української щоденної газети «Спортивна газета». Трудову діяльність почав у відділі зв'язків з громадськістю українського офісу канадської компанії Country Squire International Corporation та у Федерації профспілок України. Працював також перекладачем у різноманітних організаціях у Києві, на території колишнього СРСР і в Ємені.

 

 

Foto.JPGЗоя Шаролле

 

33-річна українка з французьким громадянством з 2010 р. залучалася до роботи на Euronews у якості позаштатного журналіста російської служби. З 1998-го по 2007-й рік працювала у різних країнах: зокрема, комерційним директором Meprolim Ghana Ltd (2006-2007) у Гані, секретарем Посла Бельгії в Буркіна Фасо (2004-2005), а також у Франції, Данії, Великій Британії. Але починалася кар'єра Зої в Україні, де вона здобула освіту на факультеті менеджменту зовнішньо-економічної діяльності Київського інституту сільського господарства.

 

 

 

Michel_Dubyak

Михайло Дубяк

 

Перш ніж приєднатися до Euronews, Михайло, 27 років, з 2005 р. працював журналістом міжнародної редакції інформаційного каналу «24» і паралельно перекладачем, одним із укладачів багатомовного словника футболу. Має досвід викладання французької мови у львівському університеті ім. Івана Франка. Закінчив Михайло цей самий університет за фахом «французька, англійська та іспанська філологія».

 

 

GIBERTІрина Жібер

 

32 роки. Французька журналістка українського походження. Дебютувала в Україні на каналі «Інтер» (2000-2001), згодом співробітничала з російськомовним тижневиком «Кореспондент» (2002-2005). У Франції з 2009 року працювала веб-майстром видавничого відділу групи компаній BPMS, графіком Datawords-Datasia, виконувала замовлення для агенства з нерухомості John Taylor. Ірина випускниця Українського лінгвістичного університету, прослухала перший курс зі спеціальності «право» в університеті Pantheon-Assas (Paris III).

 

 

Зоряна Курдіна

 

41 рік. З 2008 р. живе в Ліоні, з 2010 р. є позаштатною співробітницею Euronews. До цього, з 1993 р., працювала журналісткою на Львівському радіо. Має дипломи факультету журналістики Львіського поліграфічного інституту і Інституту журналістики в Анжері (Франція).

 

 

Любченкова НаташаНаталія Любченкова

 

27 років. З 2009 р. - журналістка міжнародних новин каналу ТВі, з 2007 р. - співробітниця програми «Ньюс-Сіті» каналу «Сіті». З 2006-го по 2007-й р.  виконувала обов'язки позаштатного прес-аташе та відповідального за зв'язки з громадськістю агенції  Romur & Associates Ukraine та неурядової організації Child Rescue. Магістр з міжнародного аналізу (диплом Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка), філолог (диплом Київського лінгвістичного університету). Перша офіційна посада - викладач англійської мови.

 

 

Ольга Малова

 

28 років. З 2008 р. брала участь у створенні програми каналу НТН «Свідок» (кримінальні новини), перед тим - з 2005 р. входила до команди ранкової інформаційної програми «Підйом» на Новому каналі. Диплом з журналістики Києво-Могилянської академії.

 

 

 

Маркіян Перетятко

 

32 роки. З 2010 р. - кореспондент НТКУ. Раніше - з 2006 р. ведучий новин каналів «Інтер» та К1. Кореспондент щомісячного видання «Інтелектуальна власність», ведучий МСЛ, радіо «Киевские ведомости». Диплом Києво-Могилянської академії з журналістики.

 

 

 

 

DSC00181Олекса Семенченко

 

49 років, англійський журналіст. З 2007 р. - головний редактор україномовної газети «Українська думка», що видається у Великій Британії. З 1997 р. кореспондент української служби «Радіо Свобода», а з 2000 р. - української та російської служб «Німецької хвилі» (Deutsche Welle).  Раніше співробітничав з українською службою BBC , був кореспондентом щоденної української спортивної газети «Команда». За освітою Олекса - викладач і перекладач з дипломами університетів Лідса та Київського державного ім. Шевченка.

 

 

Сергій Никифоров

 

25 років. З 2007 р. - кореспондент телеканалу Перший національний; 2006-2007 р.р. - міського телеканалу «Рудана» (м. Кривий Ріг). 2006 р. - кореспондент інформаційного каналу «24»; 2005 р. - каналу К1. Диплом факультету журналістики Київського державного університету ім. Шевченка.

 

 

Галина Скибньовська

 

29 років. З 2007 р. - міжнародний оглядач телеканалу «Інтер»; у 2010 р. призначена керівником корпункту в Росії. Раніше - репортер Першого національного, журналіст програм «Енергетичний щоденник» на 5-му каналі, «Теорія боротьби» на каналі ЛТБ, «Міжнародний огляд» на Першому. В доробку Галини - співробітництво з щоденною регіональною газетою «Поступ» (Львів). Дипломи з журналістики Львівського університету та з права Тернопільського економічного університету.

 

 

Дана Смоляк

 

З 2001 р. диктор англомовної секції міжнародного «Радіо Україна». Перекладач, репортер Національного радіо. З 2000-го по 2006-й р. влітку працювала перекладачем у США. Дипломована журналістка і перекладачка (Київський інститут міжнародних відносин).

 

 

Ірина Тимчишин

 

30 років. Журналістка міжнародної редакції телеканалу «Інтер», з 2008 р. - кореспондент  у Великій Британії. У 2005-2008 р.р. - співробітниця телеканалу «1+1», у 2003-2005 р.р. - НТКУ. Випускниця Інституту журналістики Київського держуніверситету.

 

 

Олександра Вакуліна

 

24 роки. З 2008 р. журналістка і ведуча Першого ділового каналу. Перша трудова посада - економіст «Ощадбанку». Випускниця факультету іноземних мов університету свого рідного міста Запоріжжя.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14572
Теги:
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
сестра-хазяйка
4614 дн. тому
А хто замовляє музику на укр.ЄвроНьюз? Бо щось уже чути претензії, буцімто нерідко звучить фальшиво. Так, ніби геббельсівна замовляла.
Серж
4646 дн. тому
хорошо, что на евроньюз нет стендапов.
Slis
4648 дн. тому
Абзац...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду