detector.media
02.10.2012 15:54
Euronews запустила радіостанцію і відкриє редакції у Греції та Угорщині
Euronews запустила радіостанцію і відкриє редакції у Греції та Угорщині
А також новинні бюро у Вашингтоні, Стамбулі та Дубаї

З жовтня 2012 телекомпанія Euronews запускає власну радіостанцію. Про це повідомив генеральний директор Euronews  Мікаель Петерс під час глобальної прес-конференції Euronews на тему: «Виживання й процвітання у медійному світі», на якій він представив стратегію розвитку телекомпанії.

 

Радіостанція Euronews мовитиме англійською, французькою, німецькою, російською, італійською та іспанською, мовлення українською поки що не планується. Тестова аудіо-трансляція розпочалася з 25 вересня 2012. Радіостанція транслює новини (що п'ятнадцять хвилин у прайм-тайм з 18.00 до 22.00 за центральноєвропейським часом і що тридцять хвилин решту доби), новини спорту, культури і бізнесу, а також погоду. Решту часу займає переважно інструментальна музика. Слухати радіостанцію можна через Smart TV, інтернет, мобільні додатки, таблетки, у мережах готелів.

 

 

 

 

За словами Мікаеля Петерса, протягом наступного року планується відкрити редакції Euronews в Греції (Афіни) та Угорщині (Будапешт). Перший ефір з Афін вийде у грудні 2012, а з Будапешту - у березні 2013. Передбачається, що редакції у Греції матиме 40 співробітників, рекрутинг штатних працівників угорського офісу розпочнеться найближчим часом. Таким чином грецька мова стане 12-ю мовою каналу Euronews. Наступні країни, з якими Euronews планує співпрацювати - Азербайджан та Боснія і Герцеговина.

 

Також Мікаель Петерс повідомив про відкриття новинних бюро у Вашингтоні, Стамбулі та Дубаї.

 

Крім того, компанія планує у 2014 перенести своє міжнародне представництво у «Ліон Конфлюанс» з площею у 10 тис. кв. м. Будівля зможе розмістити 800 співробітників міжнародного новинного каналу, що вдвічі більше, ніж є наразі.

 

Петерс також оголосив про низку нових партнерських договорів, зокрема з американським каналом ABC News, бразильським Brazil's Band News та італійською газетою La Repubblica.

Крім того, Euronews планує кілька проектів у сфері цифрових медіа: зокрема проекти  Gen Europe (інтеграція контенту каналу з усіма можливими соціальними мережами), Euronews Talents (конкурс з пошуку талановитих співробітників для бізнес-сектору) та Euronews Music Talents (конкурс з пошуку вокальних талантів).

 

За словами, Мікаеля Петерса, телекомпанія прагне якомога більшого розширення аудиторії, ринків та платформ доставки контенту. У межах цієї мети уже запущено нові додатки для IPad і iPhone, а такожі додаток для транспортних засобів Renault R-Link. Останній проект передбачає, що у певних марках автомобілів Renault буде вбудована спеціальна мультимедійна система, яка даватиме доступ до контенту Euronews.

 

Нагадаємо, цілодобова українська версія телеканалу Euronews розпочала мовлення 24 серпня о 15:00. Повний редакторський контроль над україномовною версією здійснюється з Ліону. У Франції працює 17 журналістів. На чолі команди стоїть Фідель Павленко. Умови і порядок створення україномовної версії Euronews були визначені в ліцензійній угоді, підписаній головою виконавчої ради Euronews Філіпом Кайла та генеральним директором НТКУ Єгором Бенкендорфом. Ця угода була укладена на 5 років з моменту початку мовлення (тобто залишатиметься в дії до 24 серпня 2016 року) і підлягатиме автоматичному подовженню після закінчення цього терміну.

 

Для створення україномовної версії Euronews український уряд виділив 85,5 мільйонів гривень.


«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY