Олена Бондаренко: Історія конфлікту ТВі - приклад того, як необхідно діяти ЗМІ

27 Липня 2012
10328
27 Липня 2012
20:57

Олена Бондаренко: Історія конфлікту ТВі - приклад того, як необхідно діяти ЗМІ

10328
коли держава висуває необгрунтовані претензії
Олена Бондаренко: Історія конфлікту ТВі - приклад того, як необхідно діяти ЗМІ
Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко прокоментувала рішення прокуратури Києва щодо ТВі. Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.
 
 
На думку депутата, скасування постанови податкової міліції про порушення кримінальної справи щодо гендиректора телеканалу ТВі Миколи Княжицького є закономірним підсумком господарського спору податківців з журналістами.


«Конфлікт закінчено. Пан Княжицький довів свою правоту і, найголовніше, зробив це не в політичній площині, а виключно юридичним шляхом. Для всіх засобів масової інформації ця історія повинна послужити прикладом того, як необхідно діяти в аналогічній ситуації», - зазначила Олена Бондаренко.
 

За словами депутата, політичні оцінки, які давалися щодо конфлікту податкової міліції та телеканалу ТВі, були невиправданими і поспішними: «Політична складова в цій суперечці була відсутня, а його історія повчальна для людей, які намагаються надати конфлікту політичне забарвлення».
 
 
Як повідомляла «Детектор медіа», про скасування постанови подакопої міліції сало відомо сьогодні, 27 липня. 
 

Про порушення кримінальної справи проти Княжицького ЗМІ дізналися 12 липня, коли податкова прийшла на канал вилучати документи. Податкові міліціонери звинувачували Миколу Княжицького в несплаті 3 млн гривень до бюджету. Сам пан Княжицький доводив, що це держава має відшкодувати каналу ПДВ.

 

19 липня юристи Миколи Княжицького подали скаргу прокурору міста Києва Анатолію Мельнику на постанову слідчих податкової міліції про порушення кримінальної справи. 
 
20 липня було розпочато перевірку законності порушення та розслідування кримінальної справи стосовно керівництва телеканалу ТВі. 
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10328
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
boss
4299 дн. тому
При вирішенні цієї проблеми жоден "податківець" не постраждав !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду