detector.media
08.06.2012 17:29
650 тис. пільговиків хочуть отримати безкоштовні сет-топ-бокси
Держкомтелерадіо звітує про ситуацію із забезпечення населення пристроями для прийому цифрового ефірного сигналу

Станом на кінець травня від громадян надійшло 650 тисяч заяв на отримання безкоштовного сет-топ-боксу. Заяви надходять до головних управлінь праці та соціального захисту населення облдержадміністрацій, повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення.

 

Через «гарячу телефонну лінію» Держкомтелерадіо надано консультації майже 15 тисячам громадян з приводу отримання сет-топ-боксів.

 

Щоб отримати безкоштовно сет-топ-бокс (телетюнер для прийому цифрового сигналу), малозабезпечені громадяни повинні до 1 липня 2012 року звернутися до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення із відповідною заявою.

 

Відповідно до урядової постанови, безкоштовно сет-топ-бокси можуть отримати:

- усі інваліди першої та другої групи (у тому числі інваліди війни цих груп);

- інваліди війни третьої групи;

- особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»;

- особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

 

За результатами тендеру, проведеного Держкомтелерадіо, буде закуплено і доставлено пільговикам 685 тисяч сет-топ-боксів на передбачені в держбюджеті 350 млн 120 тис. грн. Зміни до закону «Про Державний бюджет України на 2012 рік» буде додатково виділено 100 млн грн, що дозволить закупити ще 200 тис. пристроїв, підрахували в Держкомтелерадіо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY