Прокуратура заперечує, що може порушити справу щодо Усова через розслідування про СІЗО

9 Квітня 2012
8309
9 Квітня 2012
15:09

Прокуратура заперечує, що може порушити справу щодо Усова через розслідування про СІЗО

8309
Прокуратура проводить перевірку за фактами, наведеними у фільмі
Прокуратура заперечує, що може порушити справу щодо Усова через розслідування про СІЗО

Прес-секретар прокурора міста Києва Мирослава Мушка заявила, що інформація про можливе порушення кримінальної справи відносно автора журналістського розслідування «В'язниця №1» Костянтина Усова не відповідає дійсності і «носить провокаційний характер».

 

Мирослава Мушка нагадала, що прокуратура продовжує розслідувати факти викладені у фільмі ТВі. «Зокрема, проводиться перевірка за фактами смерті ув'язненого від ураження електрострумом, зловживання службовим становищем працівниками СІЗО, у тому числі щодо передачі в'язням заборонених предметів за грошову винагороду, застосування насильства до окремих арештованих, про що вони заявили у телепередачі, тощо. Під час перевірки Костянтина Усова було відібрано пояснення з приводу відомих йому обставин неправомірних дій працівників Київського СІЗО», - зазначила пані Мушка

 

Про те, що київська прокуратура збирається порушити кримінальну справу проти автора журналістського розслідування «В'язниця №1» Костянтина Усова повідомив на погоджувальній раді 9 квітня голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець, пише «Українська правда».

 

«Журналісту Усову вже зараз погрожують. Крім того я знаю, що найближчим часом проти нього буде порушено київською прокуратурою кримінальна справа», - зазначив депутат. Також він звернувся до спікера Володимира Литвина з проханням продемонструвати фільм Костянтина  Усова на сесійному тижні Верховної Ради хоча б «фрагментарно».

 

Спікер від пропозиції відмовився, наголосивши, що депутатам насамперед необхідно приймати рішення щодо виділення бюджетних коштів та кадрові рішення для вирішення проблеми українських в'язнів.

 

«Всі, хто хотів, уже подивилися цей фільм, а хто ще не подивився, може прийти до мене в кабінет, і їм увімкну. Ми обговоримо цю проблему в п'ятницю у Верховній Раді, але навіщо його знову демонструвати? Потрібно ухвалювати законодавчі рішення», - зазначив пан Литвин.

 

Нагадаємо, спецпроект Костянтина Усова вийшов у рамках програми «Знак оклику!» на телеканалі ТВі, у ньому було показано побут в'язнів Київського СІЗО № 13, більш відомого як Лук'янівська в'язниця. У 45-хвилинному фільмі показані реальні історії арештантів і тюремників, короткі відеоролики, записані прихованими камерами всередині СІЗО.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8309
Читайте також
14.04.2012 10:52
В’ячеслав Шевчук, «Дзеркало тижня. Україна»
27 311
13.04.2012 08:14
Артем Скоропадский, «Коммерсантъ. Украина»
20 051
09.04.2012 17:00
Аркадій Сидорук
для «Детектор медіа»
19 754
06.04.2012 19:34
Игорь Гаркавенко
32 996
05.04.2012 16:03
Андрій Кокотюха
для «Детектор медіа»
40 168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду