detector.media
09.04.2012 15:09
Прокуратура заперечує, що може порушити справу щодо Усова через розслідування про СІЗО
Прокуратура проводить перевірку за фактами, наведеними у фільмі

Прес-секретар прокурора міста Києва Мирослава Мушка заявила, що інформація про можливе порушення кримінальної справи відносно автора журналістського розслідування «В'язниця №1» Костянтина Усова не відповідає дійсності і «носить провокаційний характер».

 

Мирослава Мушка нагадала, що прокуратура продовжує розслідувати факти викладені у фільмі ТВі. «Зокрема, проводиться перевірка за фактами смерті ув'язненого від ураження електрострумом, зловживання службовим становищем працівниками СІЗО, у тому числі щодо передачі в'язням заборонених предметів за грошову винагороду, застосування насильства до окремих арештованих, про що вони заявили у телепередачі, тощо. Під час перевірки Костянтина Усова було відібрано пояснення з приводу відомих йому обставин неправомірних дій працівників Київського СІЗО», - зазначила пані Мушка

 

Про те, що київська прокуратура збирається порушити кримінальну справу проти автора журналістського розслідування «В'язниця №1» Костянтина Усова повідомив на погоджувальній раді 9 квітня голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець, пише «Українська правда».

 

«Журналісту Усову вже зараз погрожують. Крім того я знаю, що найближчим часом проти нього буде порушено київською прокуратурою кримінальна справа», - зазначив депутат. Також він звернувся до спікера Володимира Литвина з проханням продемонструвати фільм Костянтина  Усова на сесійному тижні Верховної Ради хоча б «фрагментарно».

 

Спікер від пропозиції відмовився, наголосивши, що депутатам насамперед необхідно приймати рішення щодо виділення бюджетних коштів та кадрові рішення для вирішення проблеми українських в'язнів.

 

«Всі, хто хотів, уже подивилися цей фільм, а хто ще не подивився, може прийти до мене в кабінет, і їм увімкну. Ми обговоримо цю проблему в п'ятницю у Верховній Раді, але навіщо його знову демонструвати? Потрібно ухвалювати законодавчі рішення», - зазначив пан Литвин.

 

Нагадаємо, спецпроект Костянтина Усова вийшов у рамках програми «Знак оклику!» на телеканалі ТВі, у ньому було показано побут в'язнів Київського СІЗО № 13, більш відомого як Лук'янівська в'язниця. У 45-хвилинному фільмі показані реальні історії арештантів і тюремників, короткі відеоролики, записані прихованими камерами всередині СІЗО.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY