Президент запропонував генпрокурору перевірити Лук’янівське СІЗО після спецрозслідування ТВі

9 Квітня 2012
9193
9 Квітня 2012
21:08

Президент запропонував генпрокурору перевірити Лук’янівське СІЗО після спецрозслідування ТВі

9193
Та на час перевірки відсторонити від роботи причетних до порушень осіб
Президент запропонував генпрокурору перевірити Лук’янівське СІЗО після спецрозслідування ТВі

Президент України Віктор Янукович запропонував генеральному прокуророві Віктору Пшонці організувати перевірку в Київському слідчому ізоляторі (Лук'янівське СІЗО) фактів порушень закону, наведених на початку квітня у ЗМІ, та на час перевірки відсторонити від роботи причетних осіб. Про це повідомляє прес-служба президента.

 

«З метою здійснення невідкладних заходів щодо посилення захисту конституційних прав і законних інтересів громадян в установах попереднього ув'язнення Президент України Віктор Янукович запропонував Генеральному прокуророві України Віктору Пшонці організувати перевірку у Київському слідчому ізоляторі фактів порушень вимог закону, інформацію про які на початку квітня цього року поширено у засобах масової інформації, та вжити в установленому порядку заходів щодо відсторонення причетних осіб зазначеної установи від виконання службових обов'язків на час перевірки», - йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, 2 квітня на каналі ТВі вийшов спецпроект Костянтина Усова «В'язниця №1», у ньому було показано побут в'язнів Київського СІЗО № 13, більш відомого як Лук'янівська в'язниця. У 45-хвилинному фільмі показані реальні історії арештантів і тюремників, короткі відеоролики, записані прихованими камерами всередині СІЗО.

 

Київська прокуратура проводить перевірку за фактами, наведеними у фільмі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9193
Читайте також
09.04.2012 17:00
Аркадій Сидорук
для «Детектор медіа»
19 754
06.04.2012 19:34
Игорь Гаркавенко
32 996
05.04.2012 16:03
Андрій Кокотюха
для «Детектор медіа»
40 168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду