«Стоп цензурі!» вимагає від Ради відреагувати на фільм Усова про Лук’янівське СІЗО

9 Квітня 2012
11170

«Стоп цензурі!» вимагає від Ради відреагувати на фільм Усова про Лук’янівське СІЗО

11170
Журналісти вимагають показати депутатам резонансний спецпроект
«Стоп цензурі!» вимагає від Ради відреагувати на фільм Усова про Лук’янівське СІЗО

Журналістський рух «Стоп цензурі!» вимагає від Верховної Ради продемонструвати на пленарному засіданні спецрозслідування журналіста ТВі Костянтина Усова В'язниця №1» про побут в'язнів Лук'янівського СІЗО, заслухати позачерговий звіт омбудсмена та створити тимчасову слідчу комісію з питань порушень прав людини в СІЗО і місцях позбавлення волі. Про це йдеться в заяві руху, розповсюдженій 9 квітня.

 

Раніше продемонструвати в сесійній залі цей фільм запропонував голова Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець.

 

Наводимо повний текст звернення «Стоп цензурі!»:

 

Звернення

 

Ми, українські журналісти, члени Руху «Стоп цензурі!», звертаємося до Голови Верховної Ради України В.М.Литвина, народних депутатів України - представників усіх політичних сил з вимогою:

 

- продемонструвати на пленарному засіданні Верховної Ради України спеціальне розслідування журналіста Костянтина Усова (телеканал ТВі) «В'язниця №1» про побут в'язнів Лук'янівського СІЗО;

 

- невідкладно заслухати позачерговий звіт Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо дотримання прав людини в місцях попереднього ув'язнення та місцях позбавлення волі;

 

- створити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань порушень прав людини в місцях попереднього ув'язнення та місцях позбавлення волі.

 

Нагадуємо, що здійснення парламентського контролю умов поводження з особами, ув'язненими в Україні, є прямим обов'язком народних депутатів України.

 

Ми наголошуємо, що вирішення цієї гострої суспільної проблеми є не лише дотриманням міжнародних зобов'язань держави Україна перед Радою Європи, але має забезпечити безпечні умови утримання людей за ґратами.

 

Ми вважаємо, що практика «замовчування» та ігнорування Верховною Радою України гострих соціальних проблем руйнує основні засади демократії дотримання прав людини та шкодить міжнародному іміджу України вцілому.

 

 

Довідка. Громадський рух «Стоп цензурі!»

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об'єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.

Це  ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.

 

Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланням /news/article/53128/2010-05-22-pripiniti-tisk-na-zhurnalistiv-ne-dopustiti-represii/

 

Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com , у Твіттері: http://twitter.com/Stopcensorship

 

Контактна особа:

Артем Соколенко,

координатор прес-центру

Громадського руху «Стоп цензурі!»

050 440 46 08,

censor.stop@gmail.com

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11170
Читайте також
14.04.2012 10:52
В’ячеслав Шевчук, «Дзеркало тижня. Україна»
27 311
13.04.2012 08:14
Артем Скоропадский, «Коммерсантъ. Украина»
20 051
09.04.2012 17:00
Аркадій Сидорук
для «Детектор медіа»
19 754
06.04.2012 19:34
Игорь Гаркавенко
32 996
05.04.2012 16:03
Андрій Кокотюха
для «Детектор медіа»
40 168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду