Кабельні провайдери пропонують обмежити доступ до програм, що можуть зашкодити дітям

5 Грудня 2011
7871
5 Грудня 2011
16:59

Кабельні провайдери пропонують обмежити доступ до програм, що можуть зашкодити дітям

7871
Кабельні провайдери пропонують обмежити доступ до програм, що можуть зашкодити дітям

Асоціація «Телекомунікаційна палата України» пропонує внести зміни до закону «Про телебачення і радіомовлення», якими зобов'язати провайдерів програмної послуги обмежувати доступ до програм, що можуть зашкодити саме дітям. Таку пропозицію 5 грудня під час круглого столу «Як захистити моральність в Україні в інтересах дітей та суспільства в цілому. Думка громадськості» висловила заступник директора асоціації Ірина Козлова.

 

«Це не тільки еротика, це й спеціалізовані канали жахів, до яких сьогодні для дітей відкритий доступ цілодобово, - відзначила пані Козлова. - Провайдери не можуть впливати на контентне наповнення каналів, до яких вони надають доступ, але можуть забезпечувати захист дітей від каналів, які заявляють себе, як спеціалізовані. Провайдер може закрити кодом канал для дорослих, але не може закрити загальнонаціональний канал, який показує сцени вбивства в кримінальній хроніці. Тому ми пропонуємо, якщо канал можна закодувати, то робити це, якщо ж до каналу надається доступ у відкритому форматі, то такі програми мають бути доступними тільки після 24-ї години».

 

За її словами, на сьогодні через законодавчу колізію у кабельних операторів склалася ситуація, коли, з одного боку, вони хочуть і можуть виконувати норми закону про забезпечення захисту дітей, а з іншого боку, таких норм просто не існує.

 

Загалом учасники круглого столу констатували незадовільний стан захисту моралі, але спільну резолюцію заходу ухвалити не змогли. Проект резолюції наголошував на недоцільності ухвалення законопроекту № 7132, що пропонує зміни до закону «Про захист суспільної моралі». І навіть більше - документ рекомендував парламенту скасувати існуючу редакцію цього закону.

 

Проти такої резолюції виступили представники релігійних громад, які вважають, що Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі (НЕК) за кілька років зробила багато корисного для захисту суспільної моралі.

 

Протилежної від релігійних діячів точки зору дотримувалися інші учасники круглого столу. Зокрема, серед тих, хто категорично проти захисту суспільної моралі шляхом правових норм був професор Інституту журналістики, президент Академії української преси Валерій Іванов, який назвав це «правовим невіглаством». А глава Східноєвропейського інституту проблем медіа Ольга Большакова переконана, що проект нової редакції закону про захист суспільної моралі «містить велику кількість лицемірних норм».

 

Одностайними всі були тільки в тому, що потрібні зміни в законодавстві, які б захищати дітей від негативного інформаційного впливу.

 

Нагадаємо, ініціатором круглого столу була громадська рада при Держкомтелерадіо.

 

Як писала «Детектор медіа», 9 листопада відбулися парламентські слухання на тему: «Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи та стан дотримання законодавства в цій сфері».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7871
Читайте також
14.11.2011 12:00
Світлана Остапа
1 927
25.10.2011 13:27
Оксана Іванців, Роман Головенко, «Українська правда»
37 813
20.10.2011 11:59
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ»
21 831
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
YU
4530 дн. тому
Наші діти зараз настільки "просунуті" що розкодують ці канали скорше ніж батьки! :)
да уж
4530 дн. тому
учитывая приторно-однообразный уровень наполнения (даже в ВИП-пакетах) каналов наших кабельных операторов, особенно - столичных: 20 однотипных музыкальных каналов, с десяток практически один в один каналов новостей, телемагазины + основные центральные каналы, где самое страшное, оно же и эротичное - бои Кличко по субботам,а из порнографии - концерты Поплавского и всякие Шоу №1, №2, №3 и уж совсем для ценителей - BigBrothers, то единственное к чему может привести дальнейшее обмеження чего-либо у кабельных операторов, так это обмеження использования услуг самих кабельных операторов, снабжающих за немалые деньги откровенным непотрибом своих абонентов или общедоступными и так, на кусок проволоки бесплатными каналами.Честно, своей глупостью и тупостью на почве лебезения перед всякими весьма сомнительными "моральными" организациями, возглавляемыми,к примеру, человеком, проворовавшимся (очень морально) на предыдущей должности, кабельные операторы сами себя загоняют в глухой угол, в кризис, из которого потом будет очень сложно выползти. Поскольку кредит доверия когда-то исчерпывается, на любой идиотский заслон всегда была есть и будет альтернатива. А вот слишком вумным "кабельникам" придется просто потуже затянуть пояса, поскольку их отрасль итак на грани отмирания в её нынешнем виде при введении еще и каких-то ограничений рискует скатится в бездну предоставления абонентам лишь самых дешевых "социальных" пакетов. Кстати, вот еще что. По закону не НЕК и не Козлова ответсвенны у нас за воспитание детей, ответственны родители этих самых детей. И родители и должны решать: что ребенку смотреть, когда и сколько. Это первое. Второе, даже если что-то где-то там...,то оно идет после 23:00 в эфире. В нормальных семьях в это время дети уже спят. Ну а что касательно ненормальных семей и так далее по тексту, то вот у тех как раз или нет работающего телевизора или отключено кабельное итак ввиду задолженности по оплате....И наличие телевизора в общую картину ублюдочного воспитания, в этом случае уже ничего нового не добавляет. И еще одно: почему-то в странах ,где любой желающий хоть днем спокойно может увидеть эротику или более того на экранах ТВ, количество преступлений, связанных с извращениями, педофилией, изнасилованиями равно "0" или единицам в год на всю страну. У нас же в стране, где куча запретов и ограничений, десятки коммиссий и организаций борются за какую-то мораль и так далее, где скоро на всех наденут паранджу и конские шоры, почему-то чем больше развивает свою деятельность НЕК ,тем больше самых нелепых и ужастных преступлений на сексуальной и прочей почве совершается....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду