Павленко пропонує жорстко карати користувачів дитячої порнографії в інтернеті

10 Листопада 2011
7354
10 Листопада 2011
12:48

Павленко пропонує жорстко карати користувачів дитячої порнографії в інтернеті

7354
Павленко пропонує жорстко карати користувачів дитячої порнографії в інтернеті

Україна має імплементувати до національного законодавства положення про кримінальну відповідальність для клієнтів сексуальних послуг дітей та за користування дитячою порнографією в інтернеті. Про це сказав уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко під час парламентських слухань на тему: «Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері».

 

Павленко привітав ініціативу низки компаній, які створили сайти, через які навчають батьків і дітей правилам безпеки при користуванні інтернетом.

 

«Дорослі мають забезпечити дитині доступ до безпечного інтернету та телебачення. Сучасні діти постійно перебувають під деструктивним впливом інформаційних потоків через телебачення та інтернет. Телеканали висвітлюють переважно трагічні події, негативну поведінку людей, пропагують вседозволеність та безкарність. Сьогодні, на жаль, Україна визнана одним з головних центрів порнографічної продукції з використанням образу дитини. За оцінками Інтерполу український ринок такої продукції оцінюється в 100 млн доларів на рік. Органи внутрішніх справ здійснюють заходи в межах чинного законодавства, щоб протистояти поширенню порнографічної продукції, викривають злочини. Однак адекватного своїм діянням покарання вони так і не отримують. Щороку органами внутрішніх справ виявляється близько 1000 таких злочинів», - сказав уповноважений з прав дитини.

 

Павленко рекомендував Кабміну вивчити досвід інших країн щодо захисту суспільних цінностей в традиційних та нових електронних медіа продуктах та послугах. Як приклад, він навів систему keijkvizer («Дивись розумно»), яка починаючи з Нідерландів, активно поширюється в тих країнах, де є чітке маркування всієї візуальної продукції щодо віку і змісту. «Ця споживацька система надає поради батькам щодо можливого шкідливого для дітей контенту і не є цензурою. Вона має лише 5 вікових показників і 6 характеристик програмного наповнення, які дають вичерпну інформацію, що це за продукт. Тим більше згідно з цим маркуванням є й обмеження в часі, коли цей продукт може показуватися, або де він може продаватися. Можемо взяти і російський досвід щодо відповідного закону про захист дітей від інформації, яка спричиняє шкоду здоров'ю та розвитку дітей», - запропонував уповноважений з прав дитини.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7354
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мнение
4553 дн. тому
что-то все взялись усиленно заниматься моральным состоянием населения. особое рвение проявляют проворовавшиеся на реконструкции "олимпийского" экс- министры, депутаты- алкоголики, депутаты, заподозренные в педофилии, радикалы борящиеся под предводительством гея Ляшко с гомосексуализмом и многие- многие другие, не способные нормально даже воспитать своих собственных "мажористых" детей и научить их элементарным правилам приличия. Обычно такая бурная псевдодеятельность, в том числе, как в Киеве - с переименованием улиц,например, на фоне глобальной нищеты, на фоне полного развала в стране имеет одну цель: оправдать существование бесчисленного количества ненужных на шее налогоплательщиков институций, а на обеспечении функционирования таких же бездарных и бесполезных программ этих институций, намыть в карманы бюджетных денег. Параллельно создается дополнительная структура, якобы по контролю, которая будет,Как нынче у нас принято везде и во всем - следить, собирать и обобщать околозаконными методами различную персональную информацию о гражданах, которую потом можно выгодно продать мошенническо-криминальным структурам. Если сравнить и подсчитать всё это (даже чисто с экономической точки зрения), я не знаю: сколько и кого Павленко "спасет" от разврата. Зато известно, сколько нищих, неустроенных в жизни ,а значит - потенциальных преступников и больных(ввиду плохого содержания и питания) выйдет и выходит из года в год из детских домов, на нормальное финансирование которых, как обычно, в стране денег нет.
hdfqwah
4553 дн. тому
Юрія Павленко щиро підтримали народні обранці Уколов і Терйохін та уся фракція БЮТ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду