Томенко: В Україні цензура не відновиться навіть із міркувань суспільної моралі

10 Листопада 2011
10314
10 Листопада 2011
12:09

Томенко: В Україні цензура не відновиться навіть із міркувань суспільної моралі

10314
Віце-спікер каже, що не допустить, щоб в Україні забороняли ЗМІ без рішення суду
Томенко: В Україні цензура не відновиться навіть із міркувань суспільної моралі

Віце-спікер Микола Томенко заявив, що парламент не ухвалить законопроекту, який міститиме норми, що дозволятимуть забороняти діяльність ЗМІ та інтернет-видань без рішення суду, за службовою запискою органу центральної виконавчої влади. Цю заяву заступник голови Верховної Ради зробив під час парламентських слухань на тему: «Сучасне становище суспільної моралі в Україні, проблеми і перспективи, та стан дотримання законодавства в цій сфері».

 

«Я абсолютно переконаний, ми пройшли занадто довгий шлях, врегульовуючи законодавство, щоб ліквідувати цензуру. Тому не відновиться в українській державі цензура навіть із міркувань суспільної моралі. Думаю, що суспільно значимі ідеї залишаться в законопроекті № 7132, а інструментарій, який передбачається, ми продумаємо, і він буде відповідати Конституції і чинному законодавству. Тому хотів ще раз усіх заспокоїти, що в цілому законопроект, на моє глибоке переконання, не буде проголосований у цьому вигляді, щоб потім хтось якимсь наказом міг заборонити газету, телебачення чи інтернет-видання», - зазначив Микола Томенко.

 

На думку пана Томенка, проблема не в тому, що в Україні немає моралі, а в тому, що в нас «забагато моралей». «Мені здається, що у нас надзвичайно велика проблема роз'єднаності. У нас немає жодної інституції, яка б служила прикладом моральності. Всі мусили б змінитися, і парламент, який не витримує стандартів нашої суспільної моралі, й інші. Проблема не в тому, що у ЗМІ не шанується мораль, а в тому, що у нас з'явилася мода на цинізм, нахабство й агресію», - зауважив заступник голови парламенту.

 

За словами Миколи Томенка, Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі взяла на себе часом невластиві функції тільки тому, що інші не виконують свої. «Треба змусити працювати ті органи, які ми уповноважили щоденно це робити. Які фінансуються з державного бюджету, за наші гроші, Нацраду, комісію, яка опікується регулюванням реклами та інші. Тоді все стане на свої місця», - сказав віце-спікер.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10314
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду